ΙΣΠΑΝΙΑ - SPAIN

ΙΣΠΑΝΙΑ - SPAIN


Kατέχει τη μεγαλύτερη έκταση σε επιφάνεια αμπελώνων παγκόσμια, ενώ έρχεται τρίτη, μετά τη Γαλλία και την Ιταλία, σε όγκο παραγωγής κρασιού.
Γνωστή για τα εξαιρετικά ερυθρά κρασιά, με μεγάλες ικανότητες παλαίωσης, από τις περιοχές Rioja, Ribera del Duero και Priorato, τους ενισχυμένους οίνους sherries από το Jerez,  τα υψηλής ποιότητας λευκά από την ποικιλία Verdejo και Sauvignon Blanc στη Rueda, αλλά και τα αφρώδη(cava) από το Penedès.
Η πιο γνωστή γηγενής ερυθρή ποικιλία είναι το Tempranillo από την οποία προέρχονται οι Rioja Reservas και Gran Reservas. Επίσης  γνωστές οι Carignan, Graciano και Mazuelo.
Από τις λευκές ποικιλίες ενδιαφέρον έχουν η Albariño από την περιοχή Rias Baixas, η Airén, η ποικιλία με τις μεγαλύτερες σε έκταση φυτεύσεις στον κόσμο, οι ποικιλίες Moscatel (muscat) και Palomino στο Jerez, Parellada στο Penedès και Viura ή Μacabeo που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή της λευκής Rioja.

ΛΕΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ - WHITE WINES

NATUREO - TORRES ΧΩΡΙΣ ΑΛΚΟΟΛ

Ένα ακόμα «κρασί» χωρίς αλκοόλ από την Ισπανία.
Το Natureo ακολουθεί τις κλασσικές μεθόδους λευκής οινοποίησης. Τα σταφύλια μαζεύονται τον Αύγουστο και ωριμάζουν σε ανοξείδωτες δεξαμενές σε χαμηλές θερμοκρασίες για να εξασφαλιστεί ένα αρωματικό κρασί. Μία τεχνική πού ονομάζεται "Rotating Cone Column" χρησιμοποιείται στη συνέχεια για την εξαγωγή του αλκοόλ.

ΕΡΥΘΡΟΙ ΟΙΝΟΙ - RED WINES


SANGRE DE TORO - DOC CATALUNYA

Το Sangre de Toro (το αίμα του ταύρου) συμπληρώνει με τον τρύγο του 2004, 50 χρόνια ζωής. Ένα εξαιρετικό κρασί από τις ποικιλίες Garnacha και Cari?ena. Το χρώμα του είναι λαμπερό ρουμπινί, ενώ στη μύτη είναι έντονο, με αρώματα μπαχαρικών και φρέσκων φρούτων του δάσους. Στο στόμα έχει μέτριο σώμα, ώριμες μαλακές τανίνες και αρωματική επίγευση από ώριμα μαύρα φρούτα και γλυκά μπαχαρικά. Παλαιώνει για 4 χρόνια από τον τρύγο και συνδυάζεται με μαγειρευτά κρέατα στην κατσαρόλα. Σερβίρεται στους 16° C.

 SANGRIA REAL

Αυτό το ελαφρά γλυκό και αφρώδης κράσι έχει το χρώμα του κερασιού και συνοδεύει τέλεια, κάθε γεύμα. Την Sangria μπορείς να την πιεις και χωρίς φαγητό αλλά πάντα μα πάντα την σερβίρεις κρύα.


SANGRIA YAGO

 
 
Ισπανικό κρασί αρωματισμένο με χυμούς εσπεριδοειδών Vol. 7,5%





ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΙ - SPARKLING WINES

FREIXENET CAVA -DEMI SEC

Ο ισπανικός οίκος Freixenet είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αφρωδών οίνων στον κόσμο. O Pedro Ferrer Bosch και η Dolores Sala Vivé, ίδρυσαν, με το γάμο τους το 1889, τον οίκο, ενώνοντας δύο οικογένειες με μακρά οινοποιητική παράδοση στην Ισπανία. Το όνομά προήλθε από το οικογενειακό κτήμα των Ferrer, στο Penedès, γνωστό, από το 13ο αιώνα, ως «Freixeneda».
Ο ημίξηρος αφρώδης οίνος που συνοδεύει τέλεια τις αγαπημένες σας γλυκές γεύσεις.
Ποικιλίες : 33 % Parellada, 33 % Macabeo, 33 % Xarel.lo
Παλαίωση: Περισσότερο από 15 μήνες
Οινοποίηση: Μετά από ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (12°C) σε ανοξείδωτες δεξαμενές, γίνεται χαρμάνι των τριών ποικιλιών σταφυλιών. Το κρασί εμφιαλώνεται και προστίθενται ζύμες για να ξεκινήσει η δεύτερη ζύμωση. Παραμένει με τις οινολάσπες του για 18 μήνες τουλάχιστον, πριν απομακρυνθούν τα ιζήματα και το κρασί εμφιαλωθεί.
Σάκχαρα: Semi Seco: 38 g/l (Ημίξηρο)
Γευσιγνωστικές Σημειώσεις: Υποκίτρινο-λεμονί χρώμα, με έντονη κρεμώδη υφή. Καθαρά Μεσογειακά, φρουτώδη αρώματα, πεπονιού και νεκταρινιού. Μαλακός ουρανίσκος, με φρουτώδη γεύση και μεγάλη επίγευση. 
 
FREIXENET CAVA – BRUT