ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - AUSTRALIA

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ - AUSTRALIA


Η  αμπελοκαλλιέργεια ξεκίνησε στην Αυστραλία το 1788 με την άφιξη των Ευρωπαίων αποίκων χωρίς όμως τα αναμενόμενα αποτελέσματα ως προς την παραγωγή κρασιού. Το 1831 αποτέλεσε τη χρονιά ορόσημο και η επιτυχημένη παραγωγή αυστραλιανού οίνου ήταν γεγονός. Οι οινοπαραγωγικές περιοχές βρίσκονται κοντά στις πόλεις Sydney, Melbourne, Adelaide και Perth και οι πολιτείες στις οποίες παράγεται οίνος είναι οι New South WalesVictoria, South Australia και Western Australia, οι οποίες είναι διαιρεμένες σε ζώνες. Οι κυριότερες ερυθρές ποικιλίες που συναντάμε στην Αυστραλία είναι οι Cabernet Sauvignon και Shiraz οι οποίες χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ποικιλιακών οίνων ή για blends. Για τα λευκά, ως ιδιαίτερα επιτυχημένα χαρακτηρίζονται τα αυστραλιανά Chardonnay αλλά και οι ποικιλίες Semillon και Riesling.

ΛΕΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ - WHITE WINES


RAWSON'S RETREAT - PENFOLDS - SEMILLON CHARDONNAY

Το κλασσικό πάντρεμα της Αυστραλίας των λευκών ποικιλιών Semillon και Chardonnay δίνει αυτό το λαμπερό κρασί με μέτριας έντασης άρωμα εσπεριδοειδών, ώριμων λευκόσαρκων φρούτων και νότες δρυός. Τραγανή οξύτητα και λιπαρότητα που καταλήγουν σε μια δροσερή επίγευση.
Θα αναδείξει τα πιάτα με κοτόπουλο και σάλτσα μάνγκο, σερβιρισμένο στους 10°C.

ΕΡΥΘΡΟΙ ΟΙΝΟΙ - RED WINES

ROSEMOUNT - CABERNET SAUVIGNON

Μια απλή εκδοχή της πιο διαδεδομένης ποικιλίας..
 Ρουμπινί χρώμα, με εντυπωσιακό συνδυασμό αρωμάτων, κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών, μεσαίο σώμα, ισορροπημένο και βελούδινες τανίνες που οδηγούν σε μια ευχάριστη επίγευση.
 Συνδυάστε το με μοσχαράκι στιφάδο και ψητά κρέατα, στους 18°C.