LIQUEURS

LIQUEURS




DRAMBUIE
Το Drambuie ειναι σκοτσεζικο λικερ, που κατασκευαζεται απο malt ουισκι, μελι και βοτανα. Παράγεται στο Broxburn, Scotland από την Drambuie Liquor Company,και το αλκόολ του φτάνει στα 40%.


KAHLUA
Το χρώμα του σκοτεινό και πλούσιο. Ένα ηδύποτο που κατασκευάζεται με άρωμα καφέ στο Μεξικό.


TRIPLE SEC LUXARDO
Triple sec είναι λικέρ, κατασκευασμένα από τις αποξηραμένες φλούδες του Cura; ao πορτοκάλια. Ο όρος; triple sec; χρησιμοποιείται για να περιγράψει οποιαδήποτε γενικά ποτό που γίνεται από Cura; μεταξύ άλλων τα πορτοκάλια
TIA MARIA
Το Tia Μαρία είναι το εμπορικό σήμα ενός οινοπνευματώδους ποτού. Το Tia Μαρία είναι ένα "πνεύμα ηδύποτου" που μοιάζει με Kahlϊa. Αντίθετα από Kahlϊa, το Tia Μαρία γίνεται στην Τζαμάικα χρησιμοποιώντας το τζαμαϊκανό καφέ του βουνού. Τα κύρια συστατικά γεύσης είναι καφές, βανίλια, και ζάχαρη, που ζυμώνονται σε ένα οινοπνευματώδες περιεχόμενο 26,5%. Μπορεί να καταναλωθεί καθαρό και με πάγο, αλλά επίσης συχνά χρησιμοποιείται ως συστατικό για τα κοκτέιλ, με τον καφέ, ή στα επιδόρπια. Μπορεί επίσης να αναμιχθεί με το γάλα και τον πάγο.

BENEDICTINE
Το ποτό αποτελείται από 27 διαφορετικά βότανα, φυτά και φλούδια φρούτων. Έχει διάφανο κεχριμπαρένιο χρώμα, είναι βασισμένη στο Κονιάκ και, όπως συνέβη με πάρα πολλά λικέρ, ξεκίνησε σαν φάρμακο. Deo Optimo Mclximo (D.o.M.) αναγράφεται στην ετικέτα σε κάθε μπουκάλι Βενεδικτίνης. Είναι η αφιέρωση των μοναχών για το θείο αυτό δώρο. Η Βενεδικτίνη διεκδικεί τα πρωτεία ως το παλαιότερο λικέρ στον κόσμο, αφού παρασκευάστηκε για πρώτη φορά γύρω στα 151 Ο από τον καλόγερο Beruardo Vincelli. Η συγκεκριμένη οικογένεια των Βένεδικτίνων, είχε ένα μοναστήρι στη μικρή παραλιακή πόλη Fecamp της Νορμανδίας. Οι καλόγεροι της μονής σύντομα συνειδητοποίησαν ότι αυτό το «οινόπνευμα» ήταν πολύ καλό σαν φάρμακο και πολύ «ανακουφιστικό» ποτό για το τέλος μιας κοπιαστικής ημέρας. Το 1534, ο γάλλος βασιλιάς Φραγκίσκος ο ΑΙ έδωσε στο λικέρ αυτό την τιμή της βασιλικής του αναγνώρισης. Δυστυχώς, το μοναστήρι αυτό καταστράφηκε στη Γαλλική Επανάσταση και για 70 χρόνια η Βενεδικτίνη εξαφανίστηκε. Παρ' όλα αυτά, η συνταγή ποτέ δεν χάθηκε. Το 1863 βρέθηκε στα χέρια ενός ντόπιου έμπορου, ονόματι Alexandre Legramol, που λέγεται ότι ήταν απόγονος κάποιου συγγενή ή έμπιστου της μονής. Ο Legramol, μετά από πολλές προσπάθειες και πειραματισμούς, κατάφερε τελικά να παρασκευάσει το περίφημο λικέρ.

CHERRY HEERING
Ένα ποτό με ιστορία δύο αιώνων. Το δημιούργησε ο Δανός Peter Heering, στα 1818, με μια μυστική συνταγή που παραμένει η ίδια και αναλλοίωτη μέχρι σήμερα.
Παράγεται από κερασιές που αναπτύσσονται και ευδοκιμούν στο χαρακτηριστικό σκανδιναβικό κλίμα και σε ασβεστώδες έδαφος. Το «μυστικό» που δίνει στο Cherry Heering την ελαφριά γεύση αμυγδάλου είναι ότι τα κεράσια, αφού πολτοποιηθούν μαζί με το κουκούτσι, μουσκεύονται σε αλκοόλ και στο μείγμα προστίθεται ένας μυστικός συνδυασμός από μπαχαρικά. Το ποτό τοποθετείται σε δρύινα βαρέλια και αφήνεται να ωριμάσει για τρία ολόκληρα χρόνια.
Το πρωτότυπο, κομψό μπουκάλι με την καλαίσθητη ετικέτα ταιριάζει απόλυτα με τη ξεχωριστή θέση που κατέχει το Cherry Heering στην αγορά των κλασσικών λικέρ. 

BAILEY’S
Το Baileys είναι το αυθεντικό Ιρλανδέζικο ποτό. Η μεταξένια του γεύση που στηρίζεται στο συνδιασμό Ιρλανδέζικου whisky και φρέσκιας Ιρλανδέζικης κρέμας γάλακτος, είναι το αποτέλεσμα μιας μοναδικής μυστικής συνταγήςΤο Baileys προσφέρει μοναδικές γευστικές εμπειρίες και σας δίνει την δυνατότητα να το απολαύσετε με πολλούς διαφορετικούς τρόπους: Με πάγο σε ποτήρι του whisky. Shake με πάγο, χτυπημένο στο σέικερ, σε ποτήρι σωλήνα. Στον καφέ (ζεστό ή κρύο) γαλλικό, espresso, cappuccino, frappe, freddo. Σε cocktails  πχ. B52, Killarney Dream, Baileys Cabaret

BATIDA DE COCO

To λευκό, εξωτικό ποτό για όλες τις εποχές, όλες τις ώρες της ημέρας και της νύχτας.
Προέρχεται από την απόσταξη του χυμού του ζαχαροκάλαμου και έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε αλκοόλ.
Η
batida είναι ποτό ελαφρύ και δροσιστικό, χάρη στην παρουσία του καρπού της καρύδας που δένει με το αλκοόλ και το γάλα σε μια προσεκτική αναλογία. Μια απόλαυση με τροπική γεύση και εξωτικό άρωμα που πίνεται πάντα παγωμένη. 


BATIDA BLACK

MALIBU
Η μοναδική γεύση του Malibu White Rum with Coconut αποτελεί τη βάση για δροσιστικά cocktails και υπόσχεται στιγμές απόλαυσης, χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς όταν συνδιάζεται με χυμό πορτοκάλι ή ανανά, με Coca-Cola ή sprite
MANDARIN NAPOLEON
Ο χημικός και φαρμακοποιός Antoine-Francois de Fourcroy, μεταπήδησε από την αυλή του Δούκα της Ορλεάνης σε αυτή του Ναπολέοντα σαν προσωπικός του γιατρός. Στην διάρκεια της θητείας του δημιούργησε με βάση το Cognac και το άρωμα από φλούδες μανταρινιού ένα λικέρ που ο Ναπολέοντας το αγαπούσε ιδιαίτερα. Από το 1882 βγήκε στο εμπόριο και μέχρι σήμερα απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο.
GALIANO
Το 1896, ο Arturo Vaccari, ένας νεαρός Ιταλός ποτοποιός, στο Λιβόρνο, δημιούργησε ένα νέο λικέρ, το οποίο αφιέρωσε σε όλους τους Ιταλούς πρωτοπόρους που έφυγαν για το Eldorado. Αναμειγνύοντας προσεκτικά περισσότερα από 25 διαφορετικά βότανα & μυρωδικά, προερχόμενα από την Ιταλία αλλά και από άλλες, μακρινές χώρες, ο Arturo Vaccari έδωσε σ’ αυτό το λικέρ το όνομα ενός διάσημου, Ιταλού ήρωα, στον πόλεμο της Αβυσσηνίας. Έτσι γεννήθηκε το Galliano. Επηρεασμένος από την πλούσια Ιταλική ιστορία, ο Arturo Vaccari επέλεξε τις κολώνες των Ρωμαϊκών ναών ως μοντέλο για τη δημιουργία της ψηλής, πολύπλευρης φιάλης που, μέχρι σήμερα, παραμένει μοναδική, αποτελώντας κλειδί στην επιτυχία του προϊόντος.
Η συνταγή του Galliano παραμένει ίδια από το 1896. Πέντε προσεκτικά στάδια αποτελούν τη διαδικασία παραγωγής του και κάθε ένα από αυτά αντανακλά την ποιότητα και την υπεροχή του. Περισσότερα από 25 προσεκτικά διαλεγμένα βότανα και μυρωδικά είναι απαραίτητα στην παραγωγή του: αστεροειδής γλυκάνισος από την Κίνα, Μεσογειακός γλυκάνισος, άγριο κυπαρίσσι, λεβάντα, δυόσμος και, τέλος, η απαλή και διακριτική γεύση της βανίλιας. Όλα αναμειγνύονται προσεκτικά και φιλτράρονται για να δώσουν την υψηλή ποιότητα του Galliano.


CHARTREUSE   
Λικέρ πού παρασκευάζουν από χόρτα γάλλοι μοναχοί. Υπάρχουν δυο τύποι. Πράσινο αρωματικό και οινοπνευματώδες και κίτρινο, αρωματικό και με λιγότερο οινόπνευμα.
PIMMS
Pimm's λέγεται ένα είδος ποτού, δημοφιλές στην Αγγλία. Το εφηύρε ο James Pimm, γιος ενός αγρότη από το Κεντ, θέλωντας να διαφοροποιήσει το μπαράκι του στο Λονδίνο που σέρβιρε όστρακα - δημοφιλές είδος μπαρ εκείνη την εποχή- από τα υπόλοιπα τα οποία συνόδευαν τα όστρακα με μαύρη μπύρα.
Σήμερα το Pimm's θεωρείται κατεξοχήν καλοκαιρινό ποτό, σύνηθες επιλογή για πικ νικ και garden party, ή συνοδευτικό ποτό σε αγώνες κρίκετ, τέννις και κωπηλασίας, αλλά φυσικά το βρίσκουμε και στις pub!
Ποτό που παρασκευάζεται απ’ την H.W. Davies του Λονδίνου. 


Jägermeister

To Jägermeister είναι ένα ιδιαίτερο ποτό 35 αλκοολικών βαθμών από 56 φυσικά συστατικά και αποτελεί μια άλλη επιλογή γι` αυτούς που θέλουν να κάνουν τη διαφορά.
Το 1878, η οικογένεια Mast άνοιξε το πρώτο εργοστάσιο παραγωγής αλκοολούχων ποτών σε μια κωμόπολη της Γερμανίας, το Wolfenbüttel, και το 1935 δημιούργησε το πρώτο Jägermeister. H συνταγή παραγωγής του Jägermeister παραμένει μυστική μέχρι και σήμερα - μόνο 3 άνθρωποι τη γνωρίζουν σε όλο τον κόσμο.

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1970 στις Η.Π.Α επικρατούσε ένα ανατρεπτικό περιβάλλον. Ως αποτέλεσμα, κάποιοι bartenders από τη Νέα Ορλεάνη αποφάσισαν να διαφοροποιηθούν από τη μάζα και να ανήκουν σε ένα ιδιαίτερο club. Για συνδετικό κρίκο αυτού του club επέλεξαν το Jägermeister. Πίνοντας ένα Jäger, τα μέλη του club αποκτούσαν κάτι σαν ένα μυστικό κώδικα επικοινωνίας μεταξύ τους. Σ` αυτό συντέλεσε η ιδιαίτερη γεύση του ποτού αλλά και το γοτθικό σχήμα του μπουκαλιού μαζί με το ελάφι και το σταυρό που αποτελούν χαρακτηριστικά στοιχεία του Jägermeister.
Έτσι, το Jägermeister ξεκίνησε στην Αμερική ως το αυθεντικό σφηνάκι των bartenders για να διαδοθεί, στη συνέχεια, σε όλο τον κόσμο. Η παγκόσμια επιτυχία του αποδεικνύεται και από το γεγονός ότι, το 2005, ανέβηκε στη 13η θέση σε παγκόσμια κατάταξη πωλήσεων (Impact International).



UNICUM
Ποτό από διάφορα χόρτα, ρίζες και φυτικά αρώματα. Το Unicum είναι ουγγαρέζικο πικρό ποτό από βότανα,που πίνεται ώς digestif και ως απεριτίφ.
Σύμφωνα με το μύθο, το ποτό είχε αρχικά παρουσιαστεί από έναν πρόγονο του ιδρυτή Zwack, τον József Zwack στον Kaiser Joseph II της Αυστρίας, ο οποίος αναφώνησε "Das ist ein Unikum!" ( "Αυτό είναι μοναδικό!").
Το λικέρ παράγεται σήμερα από τον Zwack σύμφωνα με μια μυστική φόρμουλα που περιλαμβάνει πανω απο 40 βότανα και παλαιώνεται σε δρύινα βαρέλια.

COINTREAU
Το Cointreau είναι ένα λικέρ κρυστάλλινης διαύγειας, φτιαγμένο από το τέλειο μείγμα φλοιών γλυκών και πικρών πορτοκαλιών από εξωτικά μέρη του κόσμου. Η ακριβής συνταγή, την οποία ανακάλυψε το 1875 ο Edouard Cointreau, γιος του ιδρυτή της εταιρείας, παραμένει μυστική, και περνά από γενιά σε γενιά.
Για την παρασκευή του τελικού προϊόντος, στα αιθέρια αποστάγματα από φλοιούς γλυκών και πικρών πορτοκαλιών, προστίθεται φυσική αλκοόλη εξαιρετικής
ποιότητας, ζάχαρη και νερό, υλικά τα οποία επιλέγονται για την απόλυτη αγνότητά τους και την ουδετερότητα της γεύσης τους. Η γεύση του Cointreau είναι μοναδική, πλούσια και μεστή. Αν και αρκούντως ισορροπημένο και ήπιο, ενθουσιάζει τον ουρανίσκο με τις ενδιαφέρουσες αντιθέσεις του – ταυτόχρονα έντονο και απαλό, δροσερό και ζεστό, πικρό και γλυκό.
Κρυστάλλινο, όταν σερβίρεται στο ποτήρι, το Cointreau ιριδίζει όταν προσφέρεται με πάγο, αφήνοντας λεπτά αρώματα λουλουδιών, φρούτων και μπαχαρικών, μαζί με την πλούσια, αρωματική γεύση του πορτοκαλιού. Η συνολική εντύπωση είναι αυτή της δροσιάς, της φινέτσας και της μεστότητας, σε συνδυασμό με μια μακρά ευχάριστη επίγευση.
Αν και παραδοσιακά πίνεται σκέτο ή με πάγο, το Cointreau αποτελεί ποτό για διάφορες περιστάσεις, αναμειγνύεται όλο και περισσότερο με τόνικ, λεμονάδα ή χυμό φρούτων για την παρασκευή δροσιστικών long drink ή ανακατεύεται με άλλα λικέρ και αλκοολούχα ποτά προσφέροντας εντυπωσιακά κοκτέιλ για απαιτητικούς ουρανίσκους. Το Cointreau είναι απαραίτητο συστατικό πολλών από τα διασημότερα κοκτέιλ στον κόσμο, όπως η Margarita και το Cosmopolitan.


FRUKO ABSINTH
Ποτό πρασινοκίτρινο, πού περιέχει μεγάλο ποσοστό οινοπνεύματος. Το βασικό του υλικό είναι η Artemisia absiuntium, αλλά χρησιμοποιούνται επίσης και ύσσωπο (issopo). μάραθος, ρίζες αγγελικής, γλυκάνισο, γλυκόριζα κι’ αλλά χόρτα.
Στα 1797 ο Henri Louis Pernod πρωτάρχισε να το εμπορεύεται, αλλά καθώς είχε βλαβερές συνέπειες για τη δημόσια υγεία, το ποτό αυτό απαγορεύτηκε αργότερα. Από τότε, το ‘’ Αψεντι ’’ αναβίωσε τα τελευταία χρόνια κυρίως στην Τσεχία όπου παράγεται με την παλαιά γαλλική συνταγή.

GRAND MARNIER CORDON ROUGE
Το Grand Marnier Cordon Rouge είναι το γνωστότερο λικέρ Grand Marnier. Χρώμα από κεχριμπάρι, σχήμα φιάλης που θυμίζει αποστακτήρα κονιάκ, κέρινη σφραγίδα, και χειροποίητη κόκκινη κορδέλα, αποτελούν τα βασικά χαρακτηριστικά του Grand Marnier Cordon Rouge εμπνευσμένα από την τέχνη του 17 και 18 αι. Σήμερα θεωρείται το σύμβολο γοητείας σε πάνω από 150 χώρες, και συγκαταλέγεται στα πρώτα λικέρ στην Ελλάδα με πωλήσεις 1.500.000 κιβώτια παγκοσμίως.

SNAP







APEROL
Χρώμα: Σκούρο πορτοκαλί
Άρωμα: Σύνθετο και ισορροπημένο με βότανα, πορτοκάλι και καρυκευμάτα
Γεύση: πολύ γλυκό με ένα μείγμα πορτοκαλιού και βότανα

LUXARDO LIMONCELLO
Το Limoncello είναι ένα από τα διασημότερα ιταλικά liqueurs. Παίρνει τη γεύση, το άρωμα και το χαρακτηριστικό έντονο κίτρινο χρώμα του από την έγχυση φλουδών λεμονιού στο καθαρό οινόπνευμα. Ιδιαίτερα δροσιστικό και γευστικό.

DISARONNO
Το πολυαγαπημένο Ιταλικό λικέρ, αυθεντική συνταγή που χρονολογείται από το 1525, με απαλή γεύση πικραμύγδαλου, λεπτή υφή και εξαιρετικό χαρακτήρα. Ιδανικό με πάγο, με φρεκοστυμένο χυμό λεμόνι ή σε ένα από τα αγαπημένα σας Cocktails.
FERNET BRANCA
Από το έτος 1845,η μυστική συνταγή του Fernet-Branca έχει βασιστεί σε μια έγχυση από ένα μοναδικό μείγμα από επιλεγμένα άνθη, σπάνια αρωματικά φυτά και άλλα φυσικά συστατικά. Σήμερα μπορείτε να απολαύσετε το Fernet-Branca οποτεδήποτε,σκέτο, με πάγο, ή με σόδα.
SAMBUCA MOLINARI
Η Molinari Sambuca Extra γεννήθηκε το 1945 στη Civitavecchia της Ιταλίας. O Angelo Molinari, ειδικός στην παρασκευή λικέρ, πήρε μια παραδοσιακή συνταγή του 19ου αιώνα και αξιοποιώντας τη δική του ξεχωριστή πείρα, κατάφερε να προσφέρει στον κόσμο μια μοναδική sambuca. Με μια συνταγή που προστατεύεται με πάθος στο πέρασμα των χρόνων, βασισμένη σε σπάνια αιθέρια έλαια, η Molinari Sambuca Extra περιέχει φυσικά αρώματα και συστατικά που κάνουν τη γεύση της ξεχωριστή και απαράμιλλη.


LUXARDO SAMBUCA DEI CESARI
Η Ιταλία έχει και αυτή ένα "εθνικό ποτό" με βάση τον γλυκάνισο, την sambuca. Είναι γλυκιά και δυνατή και το όνομά της προέρχεται από αραβική λέξη "zammut", που σημαίνει γλυκάνισος. Η sambuca της LUXARDO έχει δυνατή γεύση, με τον γλυκάνισο να κυριαρχεί, δείχνοντας τον ιδιαίτερο χαρακτήρα της.


LUXARDO PASSIONE NERA
Μια απόχρωση της κλασσικής Sambuca Dei Cesari της LUXARDO. Είναι αρωματισμένη με γλυκόριζα, αλλά η γεύση που κυριαρχεί είναι ο γλυκάνισος. Παρ' όλα αυτά, αυτό που τη διαφοροποιεί από τις άλλες είναι η βελούδινη αίσθηση και ο συνδυασμός κάρδαμου και κορίανδρου με μια επίγευση όπου η γλυκόριζα επικρατεί.

CAMPARI
Από το 1860. Ο Κυρίαρχος των Απεριτίφ σε όλο τον Κόσμο.
Εκχυλίσματα από αρωματικά φυτά και πικροβότανα αλλά και φρούτα εμποτισμένα σε αλκοόλ.
Ένα απαραίτητο συστατικό για πετυχημένα Cocktails
ROSSO ANTICO
Ένα κόκκινο απεριτίφ με …μεσογειακό ταμπεραμέντο.
Γεννήθηκε στην Ιταλία, τη δεκαετία του ‘60 και αμέσως έγινε ιδιαίτερα δημοφιλές, ιδιαίτερα ανάμεσα στους ανήσυχους και μοντέρνους νέους της εποχής, οι οποίοι το απολάμβαναν παγωμένο, ως απεριτίφ. Το Rosso Antico είναι ένα κλασσικό ιταλικό ποτό, φτιαγμένο από το πάντρεμα 32 μοναδικών, αρωματικών βοτάνων και μπαχαρικών με τα εκλεκτότερα ιταλικά κρασιά.
Το προρφυροκόκκινο χρώμα, η ιδιαίτερη, γλυκόπικρη γεύση του και ένα πλούσιο μπουκέτο αρωμάτων από βότανα, μπαχαρικά και μια νύξη βανίλιας, κάνουν το Rosso Antico ένα πραγματικά απολαυστικό απεριτίφ με …μεσογειακό ταμπεραμέντο!
Απολαύστε το, πάντοτε παγωμένο, σκέτο ή με πάγο, σε long drink με χυμό πορτοκάλι ή σόδα, ή σαν κοκτέιλ με βότκα ή τζιν. 


MARTINI BIANCO
Ένα μέσο αρωματισμένο γλυκό λευκό κρασί. Διάσημο με μαλακή υφή, αρωματισμένο πλήρες ιταλικό βερμούτ. Πίνετε μόνο του ως ποτό ή σε κοκτέιλ.
 
MARTINI  DRY
Κοντά στο Asti στη βόρεια Ιταλία, η Martini παράγει τα διάσημα βερμούτ της. Μια μυστική συνταγή από βότανα και μπαχαρικά που βρέχονται στο λευκό κρασί και εμπλουτίζονται με οινόπνευμα.
MARTINI ROSSO
Το Martini Rosso, είναι το αυθεντικό βερμούτ, Με γλυκόπικρο χαρακτήρα είναι το  πιο περίπλοκο από τα τρία. Το ήλεκτρο-καφέ χρώμα του οφείλεται στην προσθήκη καραμέλας. Βότανα και μπαχαρικά βρεγμένα στο κρασί το οποίο στη συνέχεια εμπλουτίζεται με οινόπνευμα. Ένα βερμούτ με γλυκό ύφος και φυτικές νότες.
MARTINI ROSATO
Το Martini, διαχρονικό σύμβολο του στυλ και της ιταλικής κουλτούρας, ανταποκρίνεται στις σύγχρονες τάσεις της εποχής και παρουσιάζει το Martini Rosato. Το Martini Rosato είναι ένα ποτό πικάντικο, φίνο και ελαφρύ. Συνδυάζει λευκά και κόκκινα κρασιά με άνθη, φρούτα, μπαχαρικά και βότανα. Η πλούσια γκάμα αρωμάτων και γεύσεων απελευθερώνεται μεθυστικά όταν σερβίρετε κρύο.
Οι έντονες νότες γαρίφαλου, κανέλας και μοσχοκάρυδου μαζί με τα πιο ελαφριά αρώματα του βατόμουρου και του λεμονιού δημιουργούν ένα συνδυασμό ακαταμάχητο που σε παρασύρει γλυκά. Ιδανικά απολαυστικό με μπόλικο πάγο, γαρνιρισμένο με φύλλα μέντας ή με μια φέτα πορτοκάλι, πιείτε το μέσα σε ποτήρι Martini που αναδεικνύει το ωραίο τριανταφυλλί του χρώμα με τους ροζ ιριδισμούς. Αναζητήστε το, κυκλοφορεί ελεύθερο και παγωμένο!

MARTINI GOLD
Οι Dolce & Gabbana συνεργάστηκαν με το Martini και το αποτέλεσμα είναι ένα φοβερό , ένα νέο ποτό , το Martini ® Gold από τους Dolce & Gabbana . Το αποκλειστικό μείγμα , η ουσία : περγαμόντο από την Καλαβρία , λεμόνια από τη Σικελία , καθώς και τα πορτοκάλια, το σαφράν ισπανικό, μύρρο από

την Αιθιοπία , το τζίντζερ από την Ινδία , και το πιπέρι cubebe από την Ινδονησία . Η επίσημη έναρξη του Martini ® Gold των Dolce & Gabbana θα είναι τον Σεπτέμβριο, αλλά μπορείτε να το βρείτε ήδη σε επιλεγμένα σημεία.


GRAPPA
Όπως και όλα τα μεγάλα κρασιά και λικέρ, η Grappa παίρνει το όνομά της από μια γραφική κωμόπολη, το «Bassano del Grappa». Η κωμόπολη αυτή έχει 40.000 κατοίκους και βρίσκεται στην περιοχή του Veneto στη βόρεια Ιταλία.
Παραδοσιακά φτιαγμένη από το μούστο απορριπτέων σπόρων, στέμφυλων και μίσχων, η Grappa υπάρχει από την εποχή του μεσαίωνα. Σήμερα απαντάται μονοποικιλιακά, ενώ προσφέρεται σε εντυπωσιακά μπουκαλάκια σαν ακριβό άρωμα.
Συνήθως η Grappa είναι διαφανής και διαυγής. Υπάρχουν όμως πλέον και οι παλαιωμένες Grappa, οι οποίες παίρνουν μια κίτρινη ή κοκκινο-κεραμιδί απόχρωση που τη χρωστούν στα βαρέλια στα οποία φυλάσσονται.
Παραδοσιακά, η Grappa σερβίρεται παγωμένη σε μικρά ποτηράκια και μετά το γεύμα, αφού κατά τους Ιταλούς βοηθάει στην πέψη, ειδικά βαριών εδεσμάτων. Πολλές φορές την προσθέτουν στον espresso τους δημιουργώντας έτσι τον «Café Corretto» (η διόρθωση του καφέ), μια πολύ δημοφιλής after-dinner επινόηση. Άλλη παραλλαγή είναι το «ammazza caffè», το οποίο σημαίνει «σκοτώνοντας τον καφέ». Σε αυτή την περίπτωση πίνουμε πρώτα τον espresso και στη συνέχεια ένα σφηνάκι Grappa.

                                   





Liqueur Elisir di Limone Το ιδανικό ελιξίριο για μετά το φαγητό. Καθαρίζει την αναπνοή, φρεσκάρει το στόμα και βοηθάει στην πέψη. Γίνεται με εκχύλιση λεμονιών σε αλκοόλη μαζί με τις φλούδες και με προσθήκη ζάχαρης. Είναι εξαιρετικά ισορροπημένο με ευχάριστη λεμονάτη επίγευση. Πίνεται σκέτο στους 8° C.
FRANGELICO
Το Frangelico είναι ένα απαλό και ισορροπημένο λικέρ, με γεύσεις από ψημένα άγρια φουντούκια, σοκολάτα και βανίλια. Η παλαίωση του σε δρύινα βαρέλια, προσθέτει χαρακτήρα και  ωριμότητα. Πολύ αρμονικό το Frangelico μπορείτε να το απολαύσετε, ως ένα κρύο ποτό, αναμειγνύοντας το με φρέσκο lime ή coca-cola,επίσης μπορεί να χρησιμοποιηθεί πάνω από τα παγωτά, ή να προστεθεί στον καφέ ή την ζεστή σοκολάτα.

LIQUEUR ELISIR DI FRAGOLA
Γίνεται με εκχύλιση επιλεγμένων φράουλων σε αλκοόλη με τις φλούδες και με προσθήκη ζάχαρης.
Είναι εξαιρετικά ισορροπημένο με ευχάριστη επίγευση.
Ενας εξαιρετικός συνοδός για επιδόρπιο.






ΤΕΝΤΟΥΡΑ ΠΙΛΑΒΑΣ
Το παραδοσιακό αχαικό ηδύποτο που παράγεται στην Πάτρα πάνω από έναν αιώνα.
Συνδυάζει το άρωμα του γαρύφαλλου, της κανέλας και του μοσχοκάρυδου με τη γεύση των εκχυλισμάτων των καρπών της Μαυροδάφνης.
Πίνεται τόσο μετά τα γεύματα για τις χωνευτικές του ιδιότητες, όσο και το βράδυ, ως σφηνάκι ή σε cocktails.
 ΑΜΟΡΓΙΑΝΑ ΡΑΚΟΜΕΛΑ
HARAKI ΤΣΙΚΟΥΔΙΑ ΜΕ ΜΕΛΙ








                                                                                                           ΜΑΣΤΙΧΑ SKINOS

Με εντυπωσιακό άρωμα και γεύση της Μαστίχας Χίου, από την οποία και παράγεται, μια γνήσια μαστίχα που πίνεται σκέτη σαν απεριτίφ ή σαν παγωμένο σφηνάκι. Eίναι το μοναδικό ποτό μαστίχας που παράγεται από απόσταξη μαστίχας χωρίς προσθήκη αρωμάτων (essence) ή μαστιχελαίου. Φίνο άρωμα μαστίχας στη μύτη και στο στόμα. Ελεγχόμενη και ευχάριστη γλύκα.