CHAMPAGNE
Moët & Chandon
Aπό το 1743, η Moët & Chandon δημιουργεί μοναδικές σαμπάνιες, αποτέλεσμα της εμπειρίας που έχει περάσει από γενιά σε γενιά σε συνδυασμό με τα καλύτερα σταφύλια της Kαμπανίας. Aπό την πλούσια γκάμα της ξεχωρίζει η γνωστότερη σαμπάνια του Oίκου, η Moët & Chandon Brut Impérial.
Aπό το 1743, η Moët & Chandon δημιουργεί μοναδικές σαμπάνιες, αποτέλεσμα της εμπειρίας που έχει περάσει από γενιά σε γενιά σε συνδυασμό με τα καλύτερα σταφύλια της Kαμπανίας. Aπό την πλούσια γκάμα της ξεχωρίζει η γνωστότερη σαμπάνια του Oίκου, η Moët & Chandon Brut Impérial.
Για την παραγωγή της χρησιμοποιήθηκαν οι τρεις ποικιλίες της περιοχής, το Chardonnay, το Pinot Noir και το Pinot Meunier. Eίναι λευκή, ξηρή, με έντονα φρουτώδη γεύση και αρώματα λουλουδιών.
Iδανική επιλογή για απεριτίφ, για κοκτέιλ, για συνοδεία ιδιαίτερων γεύσεων, όπως χαβιάρι ή θαλασσινά, αλλά και η καλύτερη επιλογή για ένα καλόγουστο δώρο μέσα στο κουτί της. εξάγονται από τους σπόρους αστεροειδών ανίσου, με τη διαδικασία της απόσταξης με ατμό.
VEUVE CLIQUOT BRUT
H Veuve Clicquot Brut με τη χαρακτηριστική κίτρινη ετικέτα αποτελεί σήμερα μία από τις δημοφιλέστερες σαμπάνιες στον κόσμο. Το ιδανικό δώρο για να δημιουργήσετε ατμόσφαιρα !
Ποικιλιακή Σύνθεση:
50% Pinot Noir, 20% Pinot Meunier, 30% Chardonnay
Mumm Cordon Rouge
Η κόκκινη κορδέλα, σύμβολο της Λεγεώνας της Τιμής, ήταν και είναι η «σφραγίδα ποιότητας» της σαμπάνιας Mumm Cordon Rouge, μιας από τις πιο φημισμένες σαμπάνιες στον κόσμο.
Η σαμπάνια Mumm Cordon Rouge, η ναυαρχίδα του γαλλικού οίκου G.H.Mumm, δημιουργήθηκε το 1875 από τους αδελφούς Jacobb, Gottlieb και Philippe Mumm, στη Reims στην Καμπανία.
Το χρυσαφένιο χρώμα και η φρέσκια γεύση της σαμπάνιας, με ίχνη καραμέλας και νότες ξηρών φρούτων, βανίλιας και μελιού, δένουν σε απόλυτη αρμονία με τα υπέροχα αρώματα λεμονιού και γκρέιπφρουτ, που αναδύονται από το κομψό μπουκάλι της.
Η Mumm Cordon Rouge αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλες τις σημαντικές στιγμές, που αξίζουν μια ξεχωριστή πρόποση, καλώντας μας να μεταμορφώσουμε τις έντονες και αυθεντικές στιγμές σε «εμπειρίες ζωής», άξιες να τις θυμόμαστε για πάντα!
Η σαμπάνια Mumm Cordon Rouge, η ναυαρχίδα του γαλλικού οίκου G.H.Mumm, δημιουργήθηκε το 1875 από τους αδελφούς Jacobb, Gottlieb και Philippe Mumm, στη Reims στην Καμπανία.
Το χρυσαφένιο χρώμα και η φρέσκια γεύση της σαμπάνιας, με ίχνη καραμέλας και νότες ξηρών φρούτων, βανίλιας και μελιού, δένουν σε απόλυτη αρμονία με τα υπέροχα αρώματα λεμονιού και γκρέιπφρουτ, που αναδύονται από το κομψό μπουκάλι της.
Η Mumm Cordon Rouge αποτελεί την ιδανική επιλογή για όλες τις σημαντικές στιγμές, που αξίζουν μια ξεχωριστή πρόποση, καλώντας μας να μεταμορφώσουμε τις έντονες και αυθεντικές στιγμές σε «εμπειρίες ζωής», άξιες να τις θυμόμαστε για πάντα!
POMMERY BRUT
Κυρίως Chardonnay από την περιοχή Cote des Blancs, με τρίχρονη παλαίωση στο μπουκάλι, αυτή η Non-Vintage αποτελεί τη βασική ετικέτα του οινοποιείου που θα βρούμε στις ελληνικές κάβες.
Φυσαλίδες – Λεπτές συνεχόμενες
Χρώμα – Ελαφρύ λεμονι
Μύτη – Μέτριας έντασης αρώματα λεμονιού και λευκών λουλουδιών
Στόμα – Ξηρό με έντονη παρουσία ψωμιού και φρούτων. Ίχνη μεταλλικότητας
Επίγευση – Μέτρια διάρκεια
Χρώμα – Ελαφρύ λεμονι
Μύτη – Μέτριας έντασης αρώματα λεμονιού και λευκών λουλουδιών
Στόμα – Ξηρό με έντονη παρουσία ψωμιού και φρούτων. Ίχνη μεταλλικότητας
Επίγευση – Μέτρια διάρκεια
FREIXENET CARTA NEVADA
Ο ισπανικός οίκος Freixenet είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός αφρωδών οίνων στον κόσμο. O Pedro Ferrer Bosch και η Dolores Sala Vivé, ίδρυσαν, με το γάμο τους το 1889, τον οίκο, ενώνοντας δύο οικογένειες με μακρά οινοποιητική παράδοση στην Ισπανία. Το όνομά προήλθε από το οικογενειακό κτήμα των Ferrer, στο Penedès, γνωστό, από το 13ο αιώνα, ως «Freixeneda».
Ο ημίξηρος αφρώδης οίνος που συνοδεύει τέλεια τις αγαπημένες σας γλυκές γεύσεις. Ποικιλίες : 33 % Parellada, 33 % Macabeo, 33 % Xarel.lo
Παλαίωση: Περισσότερο από 15 μήνες
Οινοποίηση: Μετά από ζύμωση σε ελεγχόμενη θερμοκρασία (12°C) σε ανοξείδωτες δεξαμενές, γίνεται χαρμάνι των τριών ποικιλιών σταφυλιών. Το κρασί εμφιαλώνεται και προστίθενται ζύμες για να ξεκινήσει η δεύτερη ζύμωση. Παραμένει με τις οινολάσπες του για 18 μήνες τουλάχιστον, πριν απομακρυνθούν τα ιζήματα και το κρασί εμφιαλωθεί.
Σάκχαρα: Semi Seco: 38 g/l (Ημίξηρο)
Γευσιγνωστικές Σημειώσεις: Υποκίτρινο-λεμονί χρώμα, με έντονη κρεμώδη υφή. Καθαρά Μεσογειακά, φρουτώδη αρώματα, πεπονιού και νεκταρινιού. Μαλακός ουρανίσκος, με φρουτώδη γεύση και μεγάλη επίγευση.
Cordon Negro Extra Dry was introduced in 1990 to meet demand for a premium sparkling wine that was a bit sweeter than Brut
Tasting Notes
This sparkling wine is for those that like it "not too dry". On the palate, the wine is earthy and fruity with an essence of peach, melon and candied citrus, culminating in a long, flavorful and smooth finish.
Winemaking
Freixenet produces only méthode champenoise sparkling wines. The wine goes through two fermentations with the second fermentation taking place in the bottle. Cordon Negro is aged for up to twelve months in a cave.
Το MARTINI BRUT είναι ένα ξηρό, φίνο αφρώδες κρασί, αποτέλεσμα της ανάμειξης των καλύτερων ποικιλιών σταφυλιών της Βόρειας Ιταλίας. Είναι λαμπερό, με χρώμα ξανθοκίτρινο και απαλές πράσινες ανταύγειες. Το μπουκέτο του είναι έντονο, καθαρό και απελευθερώνει λεπτές αρωματικές νότες ροδάκινου, μήλου και μαγιάς. Στον ουρανίσκο είναι ξηρό, με γεμάτο σώμα και τραγανή οξύτητα, ενώ το τελείωμά του θυμίζει πράσινο μήλο.
11,5% αλκοολικούς βαθμούς.
ASTI MARTINI
Η Εταιρεία συστάθηκε ως ένα μικρό οινοποιοίο το 1847
στο Πιεμόντε της Ιταλίας και γρήγορα δημιούργησε μια φήμη για τους αφρώδεις οίνους.
Το 1993,η MARTINI έλαβε την Asti DOCG,σφραγίδα ποιότητας αφρώδους οίνου
Για να αποκαλείται το κρασί Asti, θα πρέπει να παράγεται αποκλειστικά από 100% σταφύλια Moscato που καλλιεργούνται
στην περιοχή Asti. Τα κρασιά που παράγονται από σταφύλια που εκφράζουν τα χαρακτηριστικά της ζωής των κατοίκων της, τις παραδόσεις και διαμορφώνονται κατά μήκος του χρόνου. Το MARTINI ROSÉ είναι ένα πολύ ευχάριστο cuvée με ισορροπημένο, ελαφρά γλυκό χαρακτήρα. Το χρώμα του είναι λαμπερό, όμορφο και φωτεινό στον τόνο του ροζ σολομού. Το μπουκέτο του έχει ένταση, με φίνα αρώματα, αποκαλύπτοντας νότες λουλουδιών και φρούτων όπως τριαντάφυλλο, άγρια φράουλα και ράσμπερυ. Η γεύση του είναι γεμάτη, σαγηνευτική και αρωματική με επίγευση που κυριαρχούν τα αρώματα φράουλας.
9,5% αλκοολικούς βαθμούς.
Το Prosecco είναι μια από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες κατηγορίες αφρωδών οίνων παγκοσμίως. Αποτελεί μια προσιτή εναλλακτική της Γαλλικής σαμπάνιας (για καθημερινή κατανάλωση) και αποτελεί παραδοσιακή βάση για cocktails (όπως Bellini, Rossini)
Με τη διαπίστευση της κατηγορίας Prosecco σε D.O.C. περιορίζονται σημαντικά οι παραγωγοί και οι ετικέτες που θα φέρουν την ονομασία Prosecco, μετατρέποντας την κατηγορία σε ένα αυθεντικό Ιταλικό προϊόν.
Φρέσκα αρώματα λουλουδιών και φρούτων με νότες μήλου, αχλαδιού, μπανάνας και θυμάρι αναδύονται. Στο στόμα είναι ξηρό αλλά φρουτώδες, με τα λευκά φρούτα και το μανταρίνι να ισορροπεί με την οξύτητα των εσπεριδοειδών σε ένα ισορροπημένο τελείωμα. Ιδιαίτερα απολαυστικό και ευκολόπιοτο.
11,5% αλκοολικούς βαθμούς.
Montvillers (brut) N V
Η Montvillers γίνεται από 50% Pinot Noir, 25% Chardonnay και 25% Pinot Meunier και είναι ιδανική για απεριτίφ και για cocktails.