ΙΤΑΛΙΑ - ITALY

ΙΤΑΛΙΑ - ITALY



Δεν ήταν τυχαίος ο χαρακτηρισμός «Oenotria» ή αλλιώς«Γη του αμπελιού» που δόθηκε από τους Έλληνες στην Ιταλία! 
Η Ιταλία κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης παραγωγής οίνου παγκόσμια, όπερ σημαίνει το 1/5 του ολικού παγκόσμιου όγκου.
Οι κυριότερες οινοπαραγωγικές περιοχές είναι οι: TrentinoAlto Adige, Friuli και Veneto στο Βορρά, γνωστά συλλογικά και ως Tre Venezie, η Τοσκάνη στην Κεντρική Ιταλία και στο Νότο η Puglia και Calabria καθώς και τα νησιά Σικελία και Σαρδηνία.
Οι σημαντικότερες λευκές ποικιλίες που συναντάμε στην Ιταλία είναι οι: Pinot Grigio (στο Friuli), Pinot Bianco (στο Veneto), Trebbiano (στην Umbria), Malvasia, Vernaccia, Moscato (στο Asti) και Garganega (στο Soave). 
Αντίστοιχα, στις ερυθρές σημειώνουμε τις Sangiovese, Nebbiolo, Barbera, Bonarda, Corvina, Lambrusco, Montepulciano, Primitivo και Aglianico.


ΕΡΥΘΡΟΙ ΟΙΝΟΙ - RED WINES

CHIANTI RUFINO -RUFINO - DOCG TOSCANA

Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία:
D.O.C.G.
Ποικιλιακή σύνθεση:
Sangiovese
Χαρακτήρας: Κόκκινο ρουμπινί χρώμα. Αρώματα βιολέτας, κερασιού, μπαχαρικών και βανίλιας. Στο τελείωμα μαρμελάδα δαμάσκηνο. Μαλακό και ισορροπημένο.
Συνοδεύει πάστες, χοιρινό, ψητό κοτόπουλο

CHIANTI CLASSICO-CASTELLO DI MONASTERO - DOCG

 
Ένα όμορφα τυπικό ερυθρό από την αγαπημένη ζώνη του Chianti Classico στην Τοσκάνη. Γεμάτο και γενναιόδωρο, χαρακτηρίζεται από "ζεστά" και πικάντικα αρώματα στη μύτη και στιβαρή δομή στο στόμα με δυνατές τανίνες και μεγάλη διάρκεια. Δεν θα απογοητεύσει τους φίλους των Τοσκανέζικων ερυθρών...




BARDOLINO CLASSICO - ZONIN - DOC


Χρώμα: Κόκκινο
Βασική Ποικιλία: Corvina
Χώρα: Ιταλία
Περιοχή: Veneto
Στυλ: Ξηρό
Φρέσκο και φρουτώδες με ισορροπημένη οξύτητα.



BARBERA D'ASTI - LA SPINETTA - DOC


Ροδοκόκκινο χρώμα με πορφυρές ανταύγειες. Στο άρωμα κυριαρχούν οι τόνοι βιολέτας, κερασιού μαρασκίνο και δαμάσκηνου. Φρέσκο και φρουτώδες στη γεύση, με υψηλή οξύτητα που εξισορροπείται πολύ ωραία από τις μαλακές ταννίνες.





LANGHE NEBBIOLO - LA SPINETTA - DOC


Λίγοι γνωρίζουν (και χειρίζονται) την ποικιλία-σημαία του Piemonte, το Nebbiolo, με την επιδεξιότητα των οινοποιών του La Spinetta. Το αποτέλεσμα είναι ένα κρασί που ακροβατεί ανάμεσα στην φινέτσα και την αγριάδα, χαρίζοντάς μας μοναδικές οινο-γαστρονομικές συγκινήσεις
Ένα δυνατό και γεμάτο ερυθρό κρασί για πολύ... ζόρικες κρεατοφαγίες. Βαθύ και συμπαγές το πορφυρό του χρώμα, χρακτηριστικά τα αρώματα αποξηραμένων λουλουδιών και ώριμων φρούτων στη μύτη και το στόμα, και τα οποία υποστηρίζονται από σφικτές τανίνες και μακρά επίγευση. .

LAMRUSCO - CANTINE RIUNITE - IGT


Ενα καλό Lambrusco μπορεί να αναγνωριστεί απο την πρώτη ματιά.
Πυκνό,χρώμα του αίματος, βάφει το ποτήρι με ένα ανεξίτηλο χρώμα,  ζωηρό αφρό και το άρωμα του μούστου με  έντονες ευωδίες από βατόμουρα και μούρα.






ΑΦΡΩΔΕΙΣ ΟΙΝΟΙ - SPARKLING WINES

MOSCATO D'ASTI - PRUNOTTO - DOCG

 
Κρασί με τυπικά χαρακτηριστικά Moscatο. 
Αρώματα φρέσκου αχλαδιού, μήλου και μελιού. Ελαφριά, κομψή και ευχάριστη γεύση και με ένα γλυκό τελείωμα στο στόμα.
Συνοδεύει εξαιρετικά φρέσκα φρούτα όπως φράουλες, ροδάκινα και φρούτα του δάσους.
Απολαύστε το δροσερό στους 10 °C.



MOSCATO D'ASTI - ROCCA CERRINA - DOCG


Έντονο άχυρο, κίτρινο με χρυσές αντανακλάσεις.
Έντονο με λεπτά αρώματα ξύλου και ροδάκινου.
Γεύση γλυκιά, καλά ισπρροπημένη και εξαιρετικά φρουτώδες.
Σερβίρεται περίπου στους 6°C
Άριστο στο τέλος ενός γεύματος με επιδόρπια ή φρούτα. Τέλειο με παγωτό ή απλά μόνο του ως συνοδευτικό.



ASTI ZONIN

Άχυρο, κίτρινο με χρυσές αντανακλάσεις χρυσού.
Ο τυπικός τόνος των σταφυλιών του εκδηλώνεται πλήρως στο άρωμα του κρασιού, το οποίο είναι έντονο και ασυνήθιστα ελκυστικό.
Γλυκιά γεύση, ασυνήθιστα φρέσκια, φρουτώδες, εξαιρετικά ισορροπημένη και επίμονη.
Σερβίρεται στους 6°CΤαιριάζει απόλυτα με κάθε γλυκό, από κέικ και πίτες έως μπισκότα και γλυκά.


MOSCATO D'ASTI - BATASIOLO - DOCG

Η εταιρία Beni di Batasiolo ανήκει στην οικογένεια Dogliani, μια από τις μεγαλύτερες οικογένειες οινοπαραγωγών στην περιοχή του Langhe.
To Moscato d’Asti Bosc είναι ένας ημιαφρώδης οίνος, έχει χρώμα ελαφρύ λεμονί, έντονη μύτη με ελκυστικά αρώματα σταφυλιού,ώριμων φρούτων,ανθικά και νότες αποξηραμένων τροπικών φρούτων. Γλυκύτητα που ισορροπεί με την δροσιστική οξύτητα,χαμηλό αλκοόλ-5,5%-,απαλός αφρισμός και φρουτώδης επίγευση. Καταναλώστε το φρέσκο.

PROSECCO - DUCA D'ALBA









PROSECCO - BORGO SANLEO







PROSECCO - ZONIN - DOC
 
 
Γίνεται από επιλεγμένα σταφύλια της ποικιλίας Prosecco και ζυμώνει φυσικά μέσα στη φιάλη. Έχει ένα λαμπερό αχυροκίτρινο χρώμα με φίνες φυσαλίδες. Το άρωμα του είναι φινετσάτο με αρώματα φρέσκων λευκών φρούτων και λουλουδιών. Στο στόμα είναι ξηρό και δροσερό με ελαφρύ σώμα και ευχάριστη επίγευση. Ιδανικό για απεριτίφ ή για ελαφριά ορεκτικά. Σερβίρεται στους 8° C.