ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ - PELOPONNESE
Στην Πελοπόννησο εκτός από τις τρεις ΟΠΑΠ, Πατρών, Μαντινείας και Νεμέας, συναντάμε και οίνους με ονομασία προέλευσης ελεγχόμενη όπως η μαυροδάφνη Πατρών με τη συμμετοχή, εκτός της μαυροδάφνης, και μικρής ποσότητας μαύρης κορινθιακής σταφίδας, ο μοσχάτος Πατρών και μοσχάτος Ρίου Πατρών, βασισμένα στην ποικιλία μοσχάτο λευκό. Όσον αφορά στις λευκές ΟΠΑΠ Πάτρα και Μαντινεία, οι ποικιλίες είναι ο ροδίτης και η ερυθρωπή μοσχοφίλερο αντίστοιχα. Η πρώτη δίνει πλούσια, γεμάτα κρασιά με φρουτώδη αρώματα ενώ το μοσχοφίλερο δίνει κρασιά με ελαφρύ σώμα, έντονο ανθικό αρωματικό χαρακτήρα και υψηλές οξύτητες. Τέλος η Νεμέα είναι το δυνατό χαρτί της Πελοποννήσου. Θεωρείται η σημαντικότερη περιοχή παραγωγής ερυθρού οίνου στην Πελοπόννησο και με την πολυδυναμική ποικιλία αγιωργίτικο δίνει μια μεγάλη γκάμα κρασιών από ελαφρά, ξηρά έως γλυκά και ξηρά τανικά παλαίωσης.
ΛΕΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ - WHITE WINES
Τύπος: Οίνος λευκός ξηρός
Κατηγορία: Μαντινεία ΟΠΑΠ
Ποικιλία σταφυλιών: 100% Μοσχοφíλερο
Ωρίμανση: Καμία
Η προσεκτική καλλιέργεια, συγκομιδή και οινοποίηση του Μοσχοφίλερου από τους ορεινούς αμπελώνες της Μαντινείας του επιτρέπουν να εκφραστεί με ένα πολύ ιδιαίτερο και πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Εκρηκτικά αρωματικό με χαρακτηριστικές νότες τριαντάφυλλου στη μύτη και λεπτές φρουτώδεις γεύσεις πράσινου μήλου, ροδάκινου και μπανάνας, αποτελεί μια νέα διάσταση της ονομασίας προέλευσης «Μαντινεία». Συνοδεύει εδέσματα με ιδιαίτερα έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Ιδανικό για απεριτίφ ή για να κλείσει αρμονικά ένα γεύμα συνοδεύοντας τυριά κα φρούτα. Σερβίρεται στους 8°-10°C.
Κατηγορία: Μαντινεία ΟΠΑΠ
Ποικιλία σταφυλιών: 100% Μοσχοφíλερο
Ωρίμανση: Καμία
Η προσεκτική καλλιέργεια, συγκομιδή και οινοποίηση του Μοσχοφίλερου από τους ορεινούς αμπελώνες της Μαντινείας του επιτρέπουν να εκφραστεί με ένα πολύ ιδιαίτερο και πλέον χαρακτηριστικό τρόπο. Εκρηκτικά αρωματικό με χαρακτηριστικές νότες τριαντάφυλλου στη μύτη και λεπτές φρουτώδεις γεύσεις πράσινου μήλου, ροδάκινου και μπανάνας, αποτελεί μια νέα διάσταση της ονομασίας προέλευσης «Μαντινεία». Συνοδεύει εδέσματα με ιδιαίτερα έντονο αρωματικό χαρακτήρα. Ιδανικό για απεριτίφ ή για να κλείσει αρμονικά ένα γεύμα συνοδεύοντας τυριά κα φρούτα. Σερβίρεται στους 8°-10°C.
ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ ΟΠΑΠ - ΜΟΣΧΟΦΙΛΕΡΟ
Τύπος: Οίνος λευκός ξηρός από σταφύλια Βιολογικής Γεωργίας
Κατηγορία: ΟΠΑΠ Μαντινεία
Ποικιλία σταφυλιών: 100% Μοσχοφίλερο
Ωρίμανση: Καμία
Το πολυδύναμο Μοσχοφίλερο αναδεικνύει την πιο λεπτή και διακριτική διάστασή του. To ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ παράγεται αποκλειστικά από επιλεγμένα σταφύλια βιολογικής γεωργίας του οικογενειακού αμπελώνα στην ορεινή ζώνη της Μαντινείας. Με αρώματα λεμονανθού και περγαμόντου να κυριαρχούν στη μύτη και ελαφρά όξινη γεύση, συνοδεύει μοναδικά ψαρικά, θαλασσινά, λευκά κρέατα και, γενικά, εδέσματα με φίνο αρωματικό χαρακτήρα. Σερβίρεται στους 8°-10°C.
Κατηγορία: ΟΠΑΠ Μαντινεία
Ποικιλία σταφυλιών: 100% Μοσχοφίλερο
Ωρίμανση: Καμία
Το πολυδύναμο Μοσχοφίλερο αναδεικνύει την πιο λεπτή και διακριτική διάστασή του. To ΚΤΗΜΑ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ – ΜΑΝΤΙΝΕΙΑ παράγεται αποκλειστικά από επιλεγμένα σταφύλια βιολογικής γεωργίας του οικογενειακού αμπελώνα στην ορεινή ζώνη της Μαντινείας. Με αρώματα λεμονανθού και περγαμόντου να κυριαρχούν στη μύτη και ελαφρά όξινη γεύση, συνοδεύει μοναδικά ψαρικά, θαλασσινά, λευκά κρέατα και, γενικά, εδέσματα με φίνο αρωματικό χαρακτήρα. Σερβίρεται στους 8°-10°C.
ΡΟΔΙΤΗΣ - ΚΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ - ΟΠΑΠ ΠΑΤΡΩΝ - ΡΟΔΙΤΗΣ
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: ΟΠΑΠ Πατρών
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης
Κατηγορία: ΟΠΑΠ Πατρών
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης
Χαρακτήρας:
Λαμπερό ανοιχτό κίτρινο χρώμα. Στη μύτη κυριαρχούν τα αρώματα των εσπεριδοειδών και συνοδεύονται από απαλές νότες γιασεμιού. Διακρίνεται για την ζωηρή οξύτητα του, την εκλεπτυσμένη γεύση του και την μακράς διάρκειας φρουτώδη επίγευσή του. Συνοδεύει θαλασσινά, ψητά ψάρια, σαλάτες και ποικιλίες της Μεσογειακής κουζίνας. Θερμοκρασία: 10ο - 12ο C
ΣΤΟΦΙΛΙΑ-ΚΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ -ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ-ΡΟΔ.ΣΑΒΒΑΤ.
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Επιτραπέζιος
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης, Σαββατιανό
Κατηγορία: Επιτραπέζιος
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης, Σαββατιανό
Χαρακτήρας:
Πρασινοκίτρινο χρώμα. Φρέσκος και ζωηρός αρωματικός χαρακτήρας με κυρίαρχα τα αρώματα των εσπεριδοειδών, με ευχάριστη οξύτητα, εφάλμυρη γεύση και απαλή επίγευση βοτάνων. Δροσερό, αποτελεί εξαιρετική επιλογή για θαλασσινά και ψητά ψάρια, ενώ συνοδεύει ευχάριστα σαλάτες και ζυμαρικά. Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζει ο συνδυασμός του με πολλά μαγειρευτά της ελληνικής κουζίνας.ΑΝΕΜΟΣ - ΠΑΛΥΒΟΥ - ΡΟΔΙΤΗΣ
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός Κορινθιακός
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης
Κατηγορία: Τοπικός Κορινθιακός
Ποικιλιακή σύνθεση: Ροδίτης
Χαρακτήρας: Χρώμα ανοιχτό κίτρινο. Φρουτώδες και δροσιστικό με έντονα και σύνθετα αρώματα μπανάνας, ανανά, αχλαδιού και άνθη λεμονιάς.
Στόμα γεμάτο, με ζωογόνο διοξείδιο του άνθρακα και κομψή οξύτητα. Μία εξαιρετικά καλοφτιαγμένη εκδοχή του Ροδίτη, με προοπτική ωρίμανσης.
Συνοδεύει ψάρι, όστρακα, γαρίδες, καραβίδες, κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι γάλακτος και με λευκές ή ξανθές και ανοιχτόχρωμες σάλτσες. Πλούσιες αρωματικές σαλάτες. Επίσης με ζυμαρικά που συνοδεύονται από άσπρη σάλτσα.
Θερμοκρασία: 10ο - 12ο C
Στόμα γεμάτο, με ζωογόνο διοξείδιο του άνθρακα και κομψή οξύτητα. Μία εξαιρετικά καλοφτιαγμένη εκδοχή του Ροδίτη, με προοπτική ωρίμανσης.
Συνοδεύει ψάρι, όστρακα, γαρίδες, καραβίδες, κοτόπουλο, γαλοπούλα, μοσχάρι γάλακτος και με λευκές ή ξανθές και ανοιχτόχρωμες σάλτσες. Πλούσιες αρωματικές σαλάτες. Επίσης με ζυμαρικά που συνοδεύονται από άσπρη σάλτσα.
Θερμοκρασία: 10ο - 12ο C
ΕΡΥΘΡΟΙ ΟΙΝΟΙ - RED WINES
Τύπος: Οίνος ερυθρός ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός Πελοποννησιακός
Ποικιλία σταφυλιών: Αγιωργήτικο, Cabernet Sauvignon
Ωρίμανση: 3 μήνες σε βαρέλι
Η προσεκτική οινοποίηση του Αγιωργήτικου και του Cabernet Sauvignon, από επιλεγμένους αμπελώνες της ορεινής Πελοποννήσου, σε συνδυασμό με την σύντομη παραμονή τους σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, μας προσφέρει ένα φρέσκο κρασί, μαλακό και γεμάτο, με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες καραμέλας βουτύρου. Συνοδεύει ιδανικά κρεατικά και τυριά, πίτες με χόρτα, σαλάτες με κοτόπουλο και παρμεζάνα. Σερβίρεται στους 18°–20°C.
Κατηγορία: Τοπικός Πελοποννησιακός
Ποικιλία σταφυλιών: Αγιωργήτικο, Cabernet Sauvignon
Ωρίμανση: 3 μήνες σε βαρέλι
Η προσεκτική οινοποίηση του Αγιωργήτικου και του Cabernet Sauvignon, από επιλεγμένους αμπελώνες της ορεινής Πελοποννήσου, σε συνδυασμό με την σύντομη παραμονή τους σε δρύινα γαλλικά βαρέλια, μας προσφέρει ένα φρέσκο κρασί, μαλακό και γεμάτο, με αρώματα κόκκινων φρούτων και νότες καραμέλας βουτύρου. Συνοδεύει ιδανικά κρεατικά και τυριά, πίτες με χόρτα, σαλάτες με κοτόπουλο και παρμεζάνα. Σερβίρεται στους 18°–20°C.
ΠΟΡΦΥΡΟΣ - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ - ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ,CABERNET SAUV-FRANC, MERLOT
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Πελοποννησιακός τοπικός οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot.
Κατηγορία: Πελοποννησιακός τοπικός οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο, Cabernet Sauvignon, Merlot.
Χαρακτήρας: Χαρακτηρίζεται από αρώματα ξύλου, βανίλιας, καπνού, πιπεριού και βατόμουρο. Γεύση πλούσια, βελούδινη μεγάλης διάρκειας. Σερβίρεται στους 16-18οC.
SYRAH - ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΥ - ΕΠΙΤΡΑΠΕΖΙΟΣ - SYRAH
To SYRAH του Κτήματος Σπυρόπουλου προκύπτει από την προσεκτική οινοποίηση μιας εξαιρετικής πρώτης ύλης, η οποία προέρχεται από ένα μικρό αμπελο-τεμάχιο μέσα στο Κτήμα. Είναι ένα κρασί με χρώμα βαθύ κόκκινο-ρουμπινί, με ιώδεις ανταύγειες, ενώ το μπουκέτο που έχει αναπτυχθεί είναι ιδιαίτερο και πολύπλοκο, με αρώματα βιολέτας και βατόμουρου, μαύρο πιπέρι και καπνό, ευχάριστες νότες ξύλου και βανίλιας. Είναι πλούσιο, λιπαρό και με μεγάλο όγκο, ενώ στην επίγευση τα αρώματα και η αίσθηση του γεμάτου “στόματος” παραμένουν αρκετά μετά και την τελευταία γουλιά. Επιδέχεται παλαίωση τουλάχιστον 8 έως 10 ετών.
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός οίνος Μετσόβου
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot.
Κατηγορία: Τοπικός οίνος Μετσόβου
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc, Merlot.
Χαρακτήρας: Πλούσιο χρώμα. Αρώματα ώριμων φρούτων, με νότες μπαχαρικών, βανίλιας, καφέ και εκχυλίσματος ξύλου. Στο στόμα εμφανίζεται μεστό, με στέρεο <<σκελετό>>, με <<γλυκές>> ταννίνες, ισορροπημένο, με ελαφρά ταννικό τελείωμα και μεγάλη επίγευση. Επιδέχεται μακρόχρονη παλαίωση. :
Συνοδεύει κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες σάλτσες και κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 18-20οC.
Συνοδεύει κρέατα σχάρας, κρέατα με κόκκινες σάλτσες και κίτρινα τυριά. Σερβίρεται στους 18-20οC.
ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ - ΚΑΤΟΓΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ - ΟΠΑΠ ΝΕΜΕΑ - ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Ο.Π.Α.Π. Νεμέας
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο
Κατηγορία: Ο.Π.Α.Π. Νεμέας
Ποικιλιακή σύνθεση: Αγιωργίτικο
Χαρακτήρας: Οίνος πληθωρικός και ισορροπημένος. Αρώματα ώριμων κόκκινων φρούτων, με έντονες νότες αγριοκέρασου δένουν αρμονικά με αρώματα γαρύφαλλου, βανίλιας και μπαχαρικών αναδεικνύοντας ένα σύνθετο αρωματικό μπουκέτο. Διακρίνεται για την πλούσια πολύπλοκη γεύση του και την εξαιρετικά κομψή δομή του.
Συνοδεύει όλα τα εδέσματα που σας γεννούν την επιθυμία για εκλεκτό κόκκινο κρασί.
ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ - ΚΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ - ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ - ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΟ,CABERNET SAUV, SYRAH
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Επιτραπέζιος
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Αγιωργήτικο
Κατηγορία: Επιτραπέζιος
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon, Αγιωργήτικο
Χαρακτήρας: Πλούσιο και βαθυκόκκινο χρώμα με αρκετά εμφανείς τις επιδράσεις των τριών ετών. Στα χαρακτηριστικά των αρωμάτων διακρίνονται εύκολα τα μανιτάρια, τα πολύπλοκα αρώματα δάσους, ενώ με λίγο αερισμό ανοίγει για να αποκαλύψει αποξηραμένα φρούτα, πιπέρι. Πλούσια μαλακή γεύση με ισορροπημένες τανίνες, μακριά επίγευση.
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα και πιάτα τυριών και αλλαντικών.
Συνοδεύει κόκκινα κρέατα και πιάτα τυριών και αλλαντικών.
ΣΕΜΕΛΗ ΕΡΥΘΡΟΣ - ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ - ΤΟΠΙΚΟΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΙΑΚΟΣ -CABERNET SAUVIGNON, ΑΓΙΩΡΓΙΤΙΚΟ
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Πελοποννησιακός τοπικός οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon & Αγιωργίτικο
Κατηγορία: Πελοποννησιακός τοπικός οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Cabernet Sauvignon & Αγιωργίτικο
Χαρακτήρας: Χρώμα πορφυρό με έντονες ρουμπινί ανταύγειες. Μία σύνθεση από ώριμα κόκκινα φρούτα, ευγενικά μπαχαρικά (κανέλλα, γαρύφαλλο, πιπέρι) και ξερά σύκα και δαμάσκηνα συντελούν σε ένα πολύπλοκο και δυναμικό αρωματικό χαρακτήρα. Στόμα σαρκώδες, αρωματικά έντονο και ευγενικές μαλακές τανίνες που αφήνουν να εκφραστεί όλο το φρούτο.
Συνοδεύστε το με κόκκινα ζουμερά κρέατα με πικάντικες σάλτσες και πιάτα πικάντικων αλλαντικών.
Συνοδεύστε το με κόκκινα ζουμερά κρέατα με πικάντικες σάλτσες και πιάτα πικάντικων αλλαντικών.
Θερμοκρασία: 18ο C
ΚΤΗΜΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ-ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΕΤΡΙΝΩΝ-REFOSCO,ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
Εξαιρετικά ποιοτικό ερυθρό κρασί που είναι πολύ δημοφιλές στην Ελληνική αγορά, ενώ θα το βρούμε και στα πιο επιλεγμένα σημεία πώλησης μεγάλων αγορών του εξωτερικού. Πλούσιο, πικάντικο αλλά πάντα φινετσάτο, πλαισιώνει με επιτυχία κάθε ευφάνταστη χειμωνιάτικη γαστρονομική δημιουργία εντός αλλά και εκτός σπιτιού.
Το Κτήμα Μερκούρη είναι ένα ερυθρό κρασί άψογο σε όλα του. Προκύπτει από ένα ευφάνταστο χαρμάνι που παντρεύει το βαθύ και αυστηρό Βορειο-Ιταλικό Refosco με την ώριμη και πικάντικη Μαυροδάφνη της Πάτρας. Πληθωρικό και περίτεχνο, με γεμάτες τανίνες που ισορροπούν τέλεια με την καλή οξύτητά του, είναι από τις επιλογές που θα σας βγάλουν ασπροπρόσωπους σε ένα πλούσιο γεύμα.
Κλασσική ερυθρή οινοποίηση με επιλεγμένες ζύμες και έλεγχο της θερμοκρασίας. Ωρίμανση 18 μήνες σε Γαλλικά δρύινα βαρέλια.
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες σοκολάτας, ώριμου δαμάσκηνου, καπνού και δέρματος αρμονικά δεμένα με τα αρώματα βανίλιας και κανέλλας του βαρελιού.
Συνδυασμοί:Συνοδεύει ψητά κρέατα, λυκά και κόκκινα, κλασσικά μαγειρεμένα φαγητά, κυνήγι και σκληρά τυριά
CAVA ΜΕΡΚΟΥΡΗ-ΤΟΠΙΚΟΣ ΛΕΤΡΙΝΩΝ-REFOSCO,ΜΑΥΡΟΔΑΦΝΗ
Οργανοληπτικά Χαρακτηριστικά:Βαθύ κόκκινο χρώμα, αρώματα κόκκινων φρούτων με νότες σοκολάτας, ώριμου δαμάσκηνου, καπνού και δέρματος αρμονικά δεμένα με τα αρώματα βανίλιας και κανέλλας του βαρελιού.
Συνδυασμοί:Συνοδεύει ψητά κρέατα, λυκά και κόκκινα, κλασσικά μαγειρεμένα φαγητά, κυνήγι και σκληρά τυριά