ΗΠΕΙΡΟΣ - EPIRUS

ΗΠΕΙΡΟΣ - EPIRUS



Από οινολογικής άποψης, το ενδιαφέρον σχετικά με την Ήπειρο περιορίζεται στις περιοχές της Ζίτσας και του Μετσόβου.  Η σπουδαιότερη ποικιλία της Ζίτσας δεν είναι άλλη από τη λευκή Ντεμπίνα η οποία καλλιεργείται και στη Βόρεια Ήπειρο όπου όμως τα αποτελέσματα δεν είναι τα αναμενόμενα. Εκτός από τη Ζίτσα, φημισμένη οινοπαραγωγική περιοχή είναι και το Μέτσοβο όπου από τα μέσα της δεκαετίας του 60 καλλιεργείται κυρίως η κοσμοπολίτικη ποικιλία Cabernet Sauvignon. Στη ζώνη ΟΠΑΠ Ζίτσα εκτός από τα κομψά, ελαφρά και σχετικά αρωματικά κρασιά που δίνει η Ντεμπίνα, παράγονται και ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα ξηρά ή ημίγλυκα αφρώδη. 


ΛΕΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ - WHITE WINES

TRAMINER - ΚΑΤΩΓΙ ΣΤΡΟΦΙΛΙΑ - ΤΟΠΙΚΟΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ-TRAMINER

Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία:
Τοπικός οίνος Ιωαννίνων
Ποικιλιακή σύνθεση:
Traminer
 Χαρακτήρας:
  Χρυσοκίτρινο με αρώματα λευκών φρούτων, λουλουδιών, βοτάνων και εντυπωσιακά ανόργανα ποικιλιακά αρώματα. Στο στόμα είναι πλούσιο με ευχάριστη οξύτητα και έντονη επίγευση. Συνοδεύει θαλασσινά, ζυμαρικά με άσπρη σάλτσα και πιάτα με foie gras. Πίνεται ευχάριστα και μόνο του ως απεριτιφ.
Θερμοκρασία: 10ο - 12ο C