ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ - CENTRAL GREECE
Από ποσοτική άποψη, η Στερεά Ελλάδα και η Εύβοια κατέχουν τον τίτλο των πρώτων σε παραγωγή οίνου γεωγραφικών διαμερισμάτων αφού ευθύνονται για το 1/3 της ελληνικής παραγωγής. Το σύνολο σχεδόν της παραγωγής προέρχεται από του νομούς Αττικής, Βοιωτίας και Εύβοιας και οι κυριότερες οινοπαραγωγικές περιοχές είναι η Αττική, η Κοιλάδα της Αταλάντης, η Θήβα και η Εύβοια. Στη Στερεά Ελλάδα καλλιεργείται πληθώρα ποικιλιών, από τις ελληνικές Σαββατιανό και Ροδίτης μέχρι τις κοσμοπολίτικες Cabernet Sauvignon, Merlot, Sauvignon Blanc, Chardonnay κ.α.
ΛΕΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ - WHITE WINES
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Γερανείων
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 80% & Chardonnay 20%
Χαρακτήρας: Ευχάριστο πρασινοκίτρινο χρώμα, έντονο φρουτώδες και στρογγυλό σώμα με ισορροπημένο μακρύ τελείωμα.
Συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά και λευκά τυριά.
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Γερανείων
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο 80% & Chardonnay 20%
Χαρακτήρας: Ευχάριστο πρασινοκίτρινο χρώμα, έντονο φρουτώδες και στρογγυλό σώμα με ισορροπημένο μακρύ τελείωμα.
Συνοδεύει ιδανικά θαλασσινά και λευκά τυριά.
Θερμοκρασία: 10ο C
ΣΕΜΕΛΗ ΛΕΥΚΟΣ - ΚΤΗΜΑ ΣΕΜΕΛΗ - ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΤΤΙΚΟΣ
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Αττικός τοπικός οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό
Κατηγορία: Αττικός τοπικός οίνος
Ποικιλιακή σύνθεση: Σαββατιανό
Χαρακτήρας: Λαμπερό λευκοκίτρινο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Αρώματα φρέσκων εσπεριδοειδών αναδύονται από το ποτήρι ενώ στο βάθος ξεπροβάλλουν νότες από φλούδες πορτοκαλιού. Απολαύστε το ως απεριτίφ, με θαλασσινά και οστρακοειδή καθώς επίσης και με φαγητά με λευκές σάλτσες. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει ο συνδυασμός του με ποικιλία κατσικίσιων τυριών. Θερμοκρασία: 10ο - 12ο C
ΑΒΑΝΤΙΣ-ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ -SAUVIGNON, ΑΣΥΡΤΙΚΟ
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Ληλαντίου
Ποικιλιακή σύνθεση: Sauvignon Blanc 85% και Ασύρτικο
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Ληλαντίου
Ποικιλιακή σύνθεση: Sauvignon Blanc 85% και Ασύρτικο
Χαρακτήρας: Οι ποικιλίες καλλιεργούνται με εξαιρετική φροντίδα στα ιδιόκτητα κτήματά μας. Δίνουν ενα φρέσκο αρωματικό οίνο, χρώματος απαλού λεμονοπράσινο, με ευχάριστα αρώματα λευκών λουλουδιών και νότες κίτρινου φρούτου, όπως ανανάς, μάνγκο και αχλάδι. Στη γεύση κυριαρχεί η λεμονάτη φρεσκάδα, πλαισιωμένη από δροσερή και φρουτώδη επίγευση, δείγμα ισορροπίας μεταξύ αλκοολικού τίτλου και οξύτητας. Γευστικά δένει αρμονικά με ψάρια και λευκά κρεατικά συνδυαζόμενα με λεμονάτη σάλτσα.
ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ ΛΕΥΚΟΣ-ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ-ΑΣΥΡΤΙΚΟ,ΡΟΜΠΟΛΑ,ΣΑΒΒΑΤΙΑΝΟ,ΡΟΔΙΤΗΣ
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Στερεάς Ελλάδος
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο, Ρομπόλα, Σαββατιανό, Ροδίτης
Χαρακτήρας: Αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματική σύνθεση από λουλούδια και φρούτα. Δροσερή, ευχάριστη γεύση.
Συνοδεύει ψάρια ψητά ή τηγανητά και τοπικούς μεζέδες
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Στερεάς Ελλάδος
Ποικιλιακή σύνθεση: Ασύρτικο, Ρομπόλα, Σαββατιανό, Ροδίτης
Χαρακτήρας: Αχνόξανθο χρώμα με πρασινωπές ανταύγειες. Αρωματική σύνθεση από λουλούδια και φρούτα. Δροσερή, ευχάριστη γεύση.
Συνοδεύει ψάρια ψητά ή τηγανητά και τοπικούς μεζέδες
Θερμοκρασία: 10ο C
ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ-ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ-SAUVIGNON
Τύπος: Λευκός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης
Ποικιλιακή σύνθεση: Sauvignon blanc.
Χαρακτήρας: Λευκοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. Ένα τυπικό αρωματικό Sauvignon Blanc. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα εξωτικών φρούτων με κυρίαρχα το passion fruit και τα ώριμα ακτινίδια σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό μεταλλικό χαρακτήρα. Φρέσκο, νευρώδες με κοφτερή οξύτητα και μακριά αρωματική επίγευση.
Συνοδεύει όστρακα, θαλασσινά, πουλερικά αλλά και πιάτα από άσπρα κρέατα με ελαφρές σάλτσες ή μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και κατσικίσια τυριά.
Κατηγορία: Τοπικός Οίνος Κοιλάδας Αταλάντης
Ποικιλιακή σύνθεση: Sauvignon blanc.
Χαρακτήρας: Λευκοκίτρινο με πρασινωπές ανταύγειες. Ένα τυπικό αρωματικό Sauvignon Blanc. Στη μύτη διακρίνονται αρώματα εξωτικών φρούτων με κυρίαρχα το passion fruit και τα ώριμα ακτινίδια σε συνδυασμό με το χαρακτηριστικό μεταλλικό χαρακτήρα. Φρέσκο, νευρώδες με κοφτερή οξύτητα και μακριά αρωματική επίγευση.
Συνοδεύει όστρακα, θαλασσινά, πουλερικά αλλά και πιάτα από άσπρα κρέατα με ελαφρές σάλτσες ή μαγειρεμένα με φρούτα καθώς και κατσικίσια τυριά.
Θερμοκρασία: 8ο - 10ο C
ΕΡΥΘΡΟΙ ΟΙΝΟΙ - RED WINES
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός οίνος Γερανείων
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah 60%, Merlot 30%, Grenache Rouge 10%
Κατηγορία: Τοπικός οίνος Γερανείων
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah 60%, Merlot 30%, Grenache Rouge 10%
Χαρακτήρας: Πολύπλοκο μπουκέτο σε φόντο βανίλιας,ρωμαλέο σώμα ευγενικών ταννικών και βελούδινο γοητευτικό τελείωμα.
Συνοδεύει αρμονικά πολλά μαγειρεμένα φαγητά με κόκκινο κρέας και όλα τα κίτρινα τυριά.Σερβίρεται στους 18οC.
Συνοδεύει αρμονικά πολλά μαγειρεμένα φαγητά με κόκκινο κρέας και όλα τα κίτρινα τυριά.Σερβίρεται στους 18οC.
ΑΒΑΝΤΙΣ SYRAH-ΤΟΠΙΚΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-SYRAH
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός οίνος Στερεάς Ελλάδας
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah
Κατηγορία: Τοπικός οίνος Στερεάς Ελλάδας
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah
Χαρακτήρας: Καθαρό βαθύ ρουμπινί χρώμα και πολύπλοκο μπουκέ. Αρώματα μπαχαρικών, κανέλας και καπνού, πλαισιώνονται από άφθονο φρούτο(δαμάσκηνο, βατόμουρο) και νύξεις βανίλιας. Στο στόμα είναι πληθωρικό με έντονες ακόμα ταννίνες και στρογγυλό μακρύ τελείωμα.
Η παχιά γεύση του και τα μοναδικά αρώματά του αναδεικνύονται στους 17 -18 °C σε μεγάλη τουλίπα, δίπλα σε κόκκινα κρεατικά, μαγειρεμένα με μπαχαρικά και πλούσιες σάλτσες, φιλέτα, κυνήγι και καπνιστά τυριά.
Η παχιά γεύση του και τα μοναδικά αρώματά του αναδεικνύονται στους 17 -18 °C σε μεγάλη τουλίπα, δίπλα σε κόκκινα κρεατικά, μαγειρεμένα με μπαχαρικά και πλούσιες σάλτσες, φιλέτα, κυνήγι και καπνιστά τυριά.
ΚΤΗΜΑ ΧΑΤΖΗΜΙΧΑΛΗ-ΤΟΠΙΚΟΣ ΑΤΑΛΑΝΤΗΣ-SYRAH,GRENACHE,CARIGNAN,CABERNET
Τύπος: Ερυθρός Ξηρός
Κατηγορία: Τοπικός οίνος Στερεάς Ελλάδας
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah, Grenache, Carignan, Cabernet Sauvignon.
Κατηγορία: Τοπικός οίνος Στερεάς Ελλάδας
Ποικιλιακή σύνθεση: Syrah, Grenache, Carignan, Cabernet Sauvignon.
Χαρακτήρας: Λαμπερό κόκκινο-ρουμπινί χρώμα. Λεπτά αρώματα κόκκινων φρούτων, σοκολάτας, βοτάνων. Ευκολόπιοτο, λεπτό.
Συνοδεύει πιάτα με κόκκινο κρέας, αλαντικά, ήπια τυριά. Σερβίρεται στους 16-18οC. Επιδέχεται 3-4 χρόνια παλαίωση από την εμφιάλωση