ΠOΡΤΟΓΑΛΙΑ - PORTUGAL

ΠOΡΤΟΓΑΛΙΑ - PORTUGAL


Πορτογαλικό κρασί είναι μέρος των αρχαίων παραδόσεων που εισάγονται στην περιοχή από τους αρχαίους πολιτισμούς όπως Phoenicians, Carthaginians, Έλληνες, και συνήθως Ρωμαίοι.Η Πορτογαλία έχει τον παλαιότερο ονομασία σύστημα στον κόσμο, η κοιλάδα Douro. Αυτή η περιοχή και η περιοχή Vinho Verde, στα βορειοδυτικά παράγουν μερικών από τα παγκόσμια λεπτότερα, μοναδικά και υψηλότερα προστιθεμένης αξίας κρασιά. Οι περιοχές του Αλεντέιο και Dão παράγουν τα καρποφόρα κρασιά γεύσης, κατάλληλα για έναν περιστασιακό πότη κρασιού.Η Πορτογαλία έχει το κρασί δύο που παράγει τις περιοχές που προστατεύονται από την ΟΥΝΕΣΚΟ όπως Παγκόσμια κληρονομιά: Κοιλάδα Douro Περιοχή κρασιού (Douro Vinhateiro) και Νησί Pico Περιοχή κρασιού (Ilha do Pico Vinhateira).

ΛΕΥΚΟΙ ΟΙΝΟΙ - WHITE WINES

CURVA - DOURO - DOC

Το λευκό αυτό κρασί προέρχεται από την περιοχή της κοιλάδας του
Douro. Έχει χρώμα πρασινωπό καθώς και αρώματα ανοιξιάτικων λουλουδιών και φρούτων. Στη γεύση του παρουσιάζεται απαλό και φρουτώδες. Συνιστάται να καταναλώνεται σε θερμοκρασία8-10°C συνοδεία ψαριών, θαλασσινών αλλά και φρούτων.

EVEL - DOURO - DOC

 
Παράγεται από τοπικές ποικιλίες της Πορτογαλίας όπως Moscatel Galego,Viosinho, Arinto, Ferna~o Pires. Έχει χρώμα αχυροκίτρινο και αρώματα λουλουδιών και λευκόσαρκων
φρούτων. Έχει ισορροπημένη οξύτητα και γεύση ροδάκινου και πεπονιού. Σερβίρεται στους 12°C και συνοδεύει ψάρια και θαλασσινά.




ΕΡΥΘΡΟΙ ΟΙΝΟΙ - RED WINES

CURVA - DOURO - DOC

Το όνομα Curva προκύπτει από το ατελείωτο κυματοειδές τοπίο της περιοχής του Douro.
Παρουσιάζει ένα έντονο ρουμπινί χρώμα με αρώματα που θυμίζουν λουλούδια και φρούτα του δάσους.
Στη γεύση εμφανίζεται βελούδινο και φρουτώδες. Σερβίρεται σεθερμοκρασία δωματίου (16-18°C) συνοδεία κρεατικών πιάτων και
ιδιαίτερα βοδινού.


EVEL - DOURO - DOC

 
Παράγεται από παραδοσιακές ποικιλίες σταφυλιών του Douro. Ωρίμασε για 8 μήνες σε δρύινα βαρέλια. Έχει σκούρο κόκκινο χρώμα με βιολετί αποχρώσεις. Το άρωμα από βατόμουρα, πράσινου καπνού και βανίλιας ταιριάζουν απόλυτα με τις μαλακές ταννίνες και
την αίσθηση του ξύλου. Σερβίρεται σε θερμοκρασία δωματίου.




ΡΟΖΕ ΟΙΝΟΙ - ROSE WINES

DEFESA- HERDADE DO ESPORAO








ΕΠΙΔΟΡΠΟΙΟΙ ΟΙΝΟΙ - DESSERT WINES

PORTAL - WHITE PORTO

 
Ισορροπεί ένα όμορφο χρώμα λεμονιών και μια γεύση μεταξύ ώριμου εσπεριδοειδούς και νότες λουλουδιών. Σερβίρεται παγωμένο για ένα ευχάριστο απεριτίφ, αφήνοντας τους φιλοξενουμένους
σας να απολαύσουν το ζωηρό και φρέσκο χαρακτήρα αυτού
του μυστικού που οι Πορτογάλοι απολαμβάνουν καθημερινά


PORTAL - TAWNY PORTO

Το κτήμα Quinta Do Portal βρίσκεται σε υψόμετρο πάνω από την κοιλάδα του Douro στη Β.Πορτογαλία, η οποία αποτελεί μία από τις καλύτερες οινοπαραγωγικές περιοχές στον κόσμο.Ονομάζεται
Tawny (καστανό) εξαιτίας του χρώματός του, το οποίο οφείλεται
στην παλαίωσή του σε δρύινα βαρέλια. Αποτελεί ένα υπέροχο
απεριτίφ πριν από γεύμα.



Burmester Jockey Club Porto

 
Δημιουργήθηκε από τις ποικιλίες Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Barroca και Tinta
Roriz. Χρώμα καστανόξανθο με αποχρώσεις πορτοκαλιού. Στη γεύση παρουσιάζεται γλυκό και ελαφρώς πικάντικο, αλλά ταυτόχρονα και φρουτώδες με μια απαλή αίσθηση βανίλιας και καραμέλας.
Συνοδεύεται με ψημένα αμύγδαλα και ξηρά φρούτα.
SANDEMAN - RUBY PORTO




SANDEMAN - TAWNY PORTO

Τα σκουρόχρωμα παλαιωμένα πόρτο σερβίρονται σε θερμοκρασία δροσερού δωματίου (17° - 19° C), σε αντίθεση με τα νεότερα ανοιχτόχρωμα που θα τα απολαύσετε παγωμένα. Μια καλοκαιρινή πρόταση για πόρτο είναι ένα παγωμένο Τawny Port με ψημένα αλμυρά αμύγδαλα!
Το σωστό ποτήρι για το πόρτο είναι η κλασική τουλίπα του λευκού κρασιού. Προσοχή: μη γεμίζετε ποτέ περισσότερο από το μισό!
Τα περισσότερα πόρτο που πωλούνται στην αγορά είναι έτοιμα για κατανάλωση και δεν θα ωφεληθούν άλλο από το πέρασμα του χρόνου.
Παραδοσιακά, το πόρτο σερβίρεται στο τέλος του δείπνου συνοδεύοντας δυνατά τυριά. Δοκιμάστε ένα Vintage παλαιωμένο με μια πλάκα μαύρη πικρή σοκολάτα. Τέλειο!




PORTAL - MOSCATEL DO DOURO

Με την εισαγωγή της έννοιας του Moscatel στην περιοχή του Douro παράχθηκε αυτό το εύγευστο κρασί από την ποικιλία Moscatel Galego
επιτυγχάνοντας μοναδική φρεσκάδα και αρώματα που δίνουν μοναδικές
στιγμές ευχαρίστησης. Μπορεί να σερβιριστεί δροσερό και να καταναλωθεί ως απεριτίφ, αλλά και ως ένα άριστο συμπλήρωμα στα foie-gras ή ακόμα και στις μηλόπιτες.