Limnos Wines - Liastos

Ένα νέο προϊόν φέρνει στην αγορά ο Αγροτικός Οινοποιητικός Συνεταιρισμός Λήμνου - η Ένωση, με στόχο να κατακτήσει τους λάτρεις του κρασιού.

Ο «Liastos» παράγεται μετά την παραμονή των σταφυλιών κάτω από τον ήλιο για οκτώ ημέρες, η ζύμωση του οποίου ξεκινά και σταματά αυθόρμητα.Τα σάκχαρα που απομένουν χαρίζουν μια ισορροπημένη γλυκύτητα χωρίς την προσθήκη άλλων συστατικών, ενώ το βαθύ κεχριμπαρένιο του χρώμα οφείλεται στην εξαετή παλαίωσή του σε χρησιμοποιημένα δρύινα βαρέλια.

Έμπνευση για τον σχεδιασμό της συσκευασίας της ειδικής αυτής εμφιάλωσης, αποτέλεσε η ανάδειξη της διαδικασίας παραγωγής του. Ο ηλιακός δίσκος με τη φαινομενική τροχιά του μέσα στην ημέρα και το ποτήρι του κρασιού, αποτέλεσαν τους συμβολισμούς που επιλέχθηκαν να μεταφέρουν την εμπειρία γύρω από το προϊόν.


Η απουσία ετικέτας σε συνδυασμό με την τεχνική της μεταξοτυπίας αναδεικνύουν το ιδιαίτερο χρώμα του, ενώ η επιλογή της φιάλης υπογραμμίζει τη διαδικασία παραγωγής, επιτρέποντας σε μια αντιστοιχία με την πρώτη ύλη, τη δυνατότητα "απλώματος" του αντίστοιχου λεκτικού στο οριζόντιο μέρος της.