ΔΙΑΘΕΣΙΜΟ ΣΤΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΑΣ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟ ΠΑΣΤΕΛΙ ΜΕ 100% ΜΕΛΙ


Από τα παλιά τα χρόνια οι κάτοικοι του νησιού Αμοργός και των Μικρών Κυκλάδων έφτιαχναν ένα σπιτικό παραδοσιακό ποτό για να κερνούν τους φιλοξενούμενους τους. Το ποτό αυτό είναι, επίσης, το επίσημο κέρασμα στο Μοναστήρι της Παναγίας της Χοζοβιώτισσας στην Αμοργό. Από αυτό το ποτό εμπνευστήκαμε και δημιουργήσαμε την ποτοποιία Αμοργός το έτος 2003 και αφού προσθέσαμε στην συνταγή μέλι και 8 βότανα που ευδοκιμούν στην Αμοργό παρασκευάσαμε τα ποτά Ρακόμελο Αμόργιον 25%vol και ψημένη Αμόργιον 20%vol. Η σύνθεση τους μοναδική! Απόσταγμα σταφυλιών (τσίπουρο), ζάχαρη, μέλι και βότανα. Το έτος 2007 με βάση την πετυχημένη συνταγή του «Αμόργιον» παρασκευάσαμε 4 νέα ποτά το Μαστιχάτο (Ρακόμελο με Μαστίχα), το Lemontelo (Ρακόμελο με λεμόνι),το Portomelo (Ρακόμελο με πορτοκάλι) και το Μελίκρατον (Οινόμελο). Για όλα τα ποτά μας πήραμε διπλώματα ευρεσιτεχνίας από τον Ο.Β.Ι. και κατοχυρώσαμε τα ονόματα (σήματα) στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Όλα τα ποτά μας τα παρασκευάζουμε με αγνά παραδοσιακά συστατικά χωρίς κανένα συντηρητικό. Έτσι όποιο ποτό και να δοκιμάσετε θα σας αρέσει αφού η ξεχωριστή και ισορροπημένη τους γεύση είναι μοναδική. Πίνονται με συνοδεία ξηρών καρπών και φρούτων ως aperitif(ορεκτικό) και ως digestif (χωνευτικό). Από το έτος 2004 συμμετέχουμε κάθε χρόνο σε 3-4 διεθνείς εκθέσεις τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα ενώ τον Οκτώβριο του 2007 συμμετείχαμε στην παγκόσμια έκθεση τροφίμων και ποτών ANUGA στην Γερμανία. Τα συγχαρητήρια που πήραμε σε όλες τις εκθέσεις από χιλιάδες ανθρώπους που επισκέφτηκαν το περίπτερό μας και δοκιμάσανε τα ποτά μας αλλά και από ανθρώπους που γνωρίζουν καλά από ποτά όπως : γευσιγνώστες - sommeliers - ποτοποιούς μας κάνουν να πιστεύουμε ότι τα ποτά που παρασκευάζουμε είναι η καλύτερη διαφήμιση για την Αμοργό που αποτέλεσε και την έμπνευση μας καθώς και για όλη την Ελλάδα.


Το όνομα του ποτού μας "Αμόργιον" προέρχεται από το αρχαίο φυτό Αμόργη που με αυτό έβαφαν τους διάφανους (σιθρού) χιτώνες που ήταν ξακουστοί στην Αρχαία Ελλάδα.
Ιστορικά βιβλία καθώς και ο τουριστικός μας οδηγός στη σελίδα 24 αναφέρουν πως ο μέγας κωμικός Αριστοφάνης προέτρεπε τις γυναίκες της Αρχαίας Αθήνας να φορούν τους διάφανους Αμοργιανούς χιτώνες για να εξάπτουν την ερωτική διάθεση των ανδρών.
Στη σύνθεση του ποτού μας υπάρχουν τα βότανα φλισκούνι, μέντα, δενδρολίβανο τα οποία σε συνδυασμό με το μέλι φημίζονται ότι διεγείρουν την ερωτική διάθεση.
Το όνομα "Αμόργιον" προέρχεται και από τις λέξεις Αμό (ρε-ό) ργιο που έχει σχέση με την αγάπη και τα ερωτικά παιχνίδια.
Για όλους τους παραπάνω λόγους το ποτό μας εκτός από το κέφι που δίνει στη παρέα, την ευχαρίστηση ως απεριτίφ πριν και μετά το φαγητό είναι και το πιο ερωτικό ποτό του κόσμου.
Δοκιμάστε το και θα το διαπιστώσετε!!!