Επιτέλους από τον Δεκέμβριο του 2011 (ΦΕΚ 260Α 13-12-2011) η ονομασία προέλευσης ΠΟΠ Λήμνος επεκτάθηκε και πειλαμβάνει πλέον και το ερυθρό σταφύλι της Λήμνου, το καλαμπάκι που εκτός Λήμνου είναι γνωστό ως λημνιό.
Με τρία προεδρικά διατάγματα, που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ με αριθμό Φύλλου 260 και υπογράφηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναγνωρίζονται και προστατεύονται σαν οίνοι με ονομασία προέλευσης τα κρασιά «Σητεία», «Λήμνος» και «Χάνδακας – Candia».
Επίσης αναγνωρίζονται και δικαιούνται την Ονομασία Προελεύσεως «ΛΗΜΝΟΣ» απλή, οι λευκοί ξηροί, ημίξηροι και ημίγλυκοι οίνοι, οι ερυθροί ξηροί οίνοι καθώς και ο οίνος από λιαστά σταφύλια/λιαστός και ο οίνος λικέρ από λιαστά σταφύλια, που παράγονται από σταφύλια αμπελώνων που καλλιεργούνται στη νήσο Λήμνο.
Οι λευκοί ξηροί, ημίξηροι και ημίγλυκοι οίνοι παράγονται από σταφύλια της ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας.
Οι ερυθροί ξηροί οίνοι παράγονται από σταφύλια της ποικιλίας Λημνιό (Καλαμπάκι). Ο οίνος από λιαστά σταφύλια/λιαστός και οίνος λικέρ από λιαστά σταφύλια, παράγονται από σταφύλια της ποικιλίας Λημνιό (Καλαμπάκι) σε ποσοστό 90% και Μοσχάτο Αλεξανδρείας σε ποσοστό 10%.
διαβάστε επίσης: http://winesurveyor.weebly.com/pop_limnos.html
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=69455
Με τρία προεδρικά διατάγματα, που δημοσιεύθηκαν στο ΦΕΚ με αριθμό Φύλλου 260 και υπογράφηκαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, αναγνωρίζονται και προστατεύονται σαν οίνοι με ονομασία προέλευσης τα κρασιά «Σητεία», «Λήμνος» και «Χάνδακας – Candia».
Επίσης αναγνωρίζονται και δικαιούνται την Ονομασία Προελεύσεως «ΛΗΜΝΟΣ» απλή, οι λευκοί ξηροί, ημίξηροι και ημίγλυκοι οίνοι, οι ερυθροί ξηροί οίνοι καθώς και ο οίνος από λιαστά σταφύλια/λιαστός και ο οίνος λικέρ από λιαστά σταφύλια, που παράγονται από σταφύλια αμπελώνων που καλλιεργούνται στη νήσο Λήμνο.
Οι λευκοί ξηροί, ημίξηροι και ημίγλυκοι οίνοι παράγονται από σταφύλια της ποικιλίας Μοσχάτο Αλεξανδρείας.
Οι ερυθροί ξηροί οίνοι παράγονται από σταφύλια της ποικιλίας Λημνιό (Καλαμπάκι). Ο οίνος από λιαστά σταφύλια/λιαστός και οίνος λικέρ από λιαστά σταφύλια, παράγονται από σταφύλια της ποικιλίας Λημνιό (Καλαμπάκι) σε ποσοστό 90% και Μοσχάτο Αλεξανδρείας σε ποσοστό 10%.
διαβάστε επίσης: http://winesurveyor.weebly.com/pop_limnos.html
http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=69455